Fra Mario Divković gost emisije Intervju (21h)

Čovjek koji se posvetio redovničkom, odnosno svećeničkom životu, posvetio se Bogu i Crkvi, a služi drugima, odnosno vjernicima. Čovjek koji je sretan tamo gdje jeste, čovjek koji voli svoj poziv, živi za svoj narod, i daruje godinu za godinom služenja, uvijek je u pokretu i na usluzi drugima. Fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli, gost je emisije Intervju.

Gvardijan franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla fra Mario Divković rođen je u tuzlanskom naselju Breške 1981. godine gdje je završio osnovnu školu. Djetinjstvo, kao i svaki period školovanja mu je u jako lijepom sjećanju. Ipak, izdvaja studentski život iz Sarajeva gdje je, nakon Franjevačke klasnične gimnazije u Visokom, završio studij Franjevačke teologije.

Divković je u novicijat stupio 1999. godine u župi Drijenča. Prve redovničke zavjete položio je 2000. godine u Livnu, a svečane redovničke zavjete 2004. godine u Olovu. Za svećenika je zaređen 2006. u Sarajevu. Mario Divković, kao tuzlanski gvardijan, već je učinio mnogo. Vratio je Gradovrh Franjevcima, a aktivan je na izgradnji Kulturnog centra „Sveti Franjo“ u Tuzli, radi na promicanju kulture i podršci mladima.

Za gvardijana Maria Divkovića kažu da je izuzetno komunikativan i pristupačan, otvoren za vjernike, one koji to nisu, ali i za pripadnike drugih vjera. Koliko ima slobodnog vremena, kako ga provodi i još mnogo toga saznajte večeras u emisiji Intervju od 21h.

 

 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik