Slađan Ilić, gost večerašnje emisije Intervju (21h)

Rođeni Tuzlak, socijaldemokrata ljevičar koji njeguje istinske vrijednosti ove ideologije koje su u našoj zemlji skoro izumrle. Čovjek koji je BiH četiri godine branio na frontu. Čovjek koji se okušao i kao radnik, i kao privatnik a koji sada aktivno učestvuje u donošenju odluka. Čovjek koji je odigrao ključnu ulogu da građani Tuzle, Kaknja i Banovića dobiju obeštećenje na ime zagađenja od termoelektrana. Čovjek koji svojim radom i zalaganjem omogućava bolje uslove života. Slađan Ilić gost je emisije Intervju.

Zamjenik predsjednika Skupštine TK Slađan Ilić rođen je u tuzlanskom naselju Dokanj 1970., a osnovno obrazovanje stekao je u OŠ Solina, tadašnjoj Petar Kočić. Ilić je završio Elektrotehničku školu u Tuzli, a njegovo dalje školovanje donosi mu diplomu ekonomiste. Bio je zaposlenik, ali i poslodavac. Sada aktivno sudjeluje u donošenju odluka. Kao vrlo mlad Slađan Ilić upušta se u politiku. 'Od 92. godine član je SDP-a. U praksi je socijaldemokrata ljevičar. Njeguje i praktikuje prave ljudske i društvene vrijednosti ove ideologije, što nemamo često priliku sresti posljednjih decenija u BiH. Bio je vijećnik u Tuzli u tri mandata, bio je predsjedavajući Skupštine TK, a trenutno je zamjenik predsjednika Skupštine. Slađana Ilića mnogi su zapamtili i od mnogih je zadobio poštovanje reakcijom nakon februarskih protesta 2014. godine kada je demonstarnima, obespravljenim radnicima i drugim nezadovoljnim građanima, nakon ostavke vlade, bili jedini kontakt. Jedini je puna dva mjeseca primao na razgovore i pokušavao naći rješenje za probleme. Zaslužan je i za dobiveno obeštećenje građana Tuzle, Kaknja i Banovića na ime zagađenja od termoelektrana.

Slađan Ilić oženjen je i otac dvoje djece. Rekreativno se bavi košarkom, kako kaže bar jednom sedmično, a strastveni je ljubitelj putovanja i otkrivanja čari turističkih destinacija. Zamjenik predsjednika Skupštine TK Slađan Ilić među rijetkim je bh. političarima koji je svojim radom zaslužio poštovanje građana TK i BiH. Slađana Ilića gledajte večeras u emisiji Intervju od 21h.

 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik