Vaskrs uz "Nedjeljom popodne"

Ove sedmice u emisiji Nedjeljom popodne govorimo o Vaskrsu, njegovim simbolima, značaju i obilježavanju... vaskršnjim pripremama, narodnim običajima, trpezi...

Gledaoci će kroz emisiju saznati zašto se Vaskrs smatra najvećim pravoslavnim praznikom, koji su događaji obilježili posljednju nedjelju Hristovog zemaljskog života.

Emisija će pružiti pouku i o načinu samog praznovanja Vaskrsa, o praznovanju u zajednici sa crkvom i o lijepim običajima koji upotpunjuju praznovanje. Među njima je svakako najstariji i najrasprostranjeniji običaj farbanja jaja, koji nosi i lijepu simboliku o neprekidnom, vječitom životu.

U kakvom ozračju vjernici pravoslavci dočekuju ovaj Vaskrs za emisiju Nedjeljom popodne govoriće jerej Miloš Trišić ...

Saznat ćemo i kako se njeguje tradicija Vaskrsa u porodici Todorović...

Kako Vaskrs dočekuju i obilježavaju mladi okupljeni u udruzenju mladih 'Obnova' iz Požarnice...

Uz Zlatne strune, razgovore u studiju i zanimljive priče, obići ćemo gotovo cijeli naš kanton. Najavit ćemo i koncert “Veče Balkanske muzike” etno grupe Trag iz Laktaša koji će tog dana s početkom u 19 sati biti održan u Narodnom pozorištu Tuzla.  Organizatori su Crkvena opština Tuzlanska u saradnji sa Svetosavskom omladinskom zajednicom, Kolom srpskih sestara i SKPD Prosvjeta iz Tuzle, a pod pokroviteljstvom Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Provedite i ovu nedjelju, uz emisiju „Nedjeljom popodne“.


RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik