Nikola Slavuljica večeras u emisiji Intervju od 21 sat

Čovjek od reda i rada, inicijative i pokretanja društvenih, kulturnih, sportskih i opštekorisnih događaja. Bio je pripadnik rezervnog sastava policije i aktivan je sudionik odbrane Tuzle u ratu od 92. do 95. godine, predsjednik društva Josip Broz Tito, predsjednik glavnog odbora SGV-a Pokret za ravnopravnost BiH, inicijator je pokretanja gradačačkog Sajma šljive, dio GKUD Bosna, nekada Uče već 20 godina, glavni instruktor tuzlanske regije za otvaranje i zatvaranje zimskih olimpijskih igara. Dobitnik je brojnih medalja, medalje za vojne zasluge, medalja policije Pariza, medalje prijateljstva internacionalnog udruženja folklorista Francuske. S druge strane posvećen porodici i ponosan na ono u šta su izrasli njegovi potomci. Nikola Slavuljica, gost je večerašnje emisije Intervju.

Nikola Slavuljica rođen je u Tešnju, osnovnu i srednju školu završio je u Gradačcu. Po završetku Filozofskog fakulteta u Beogradu, vraća se u Gradačac gdje prvo radno iskustvo stiče u Radničkom univerzitetu u Gradačcu. Istovremeno je i profesor u gradačačkoj Gimnaziji Hasan Kikić, školu koju je i sam završio. Nakon toga se zapošljava u Republičkom sekretarijatu za unutrašnje poslove u Tuzli kao operativac, zatim je šef, pa zamjenik načelnika Centra, a onda tragom službe ide u Sarajevo. Potom se zapošljava u tuzlanskom Kompredu i Centralnom grijanju odakle '98. godine prelazi u MUP TK. U MUP-je 9 godina, do samog penzionisanja 1. aprila 2007. godine.

Kao srednjoškolac tri puta ste bio je dobrovoljac na izgradnji autoputa Bratstvo i jedinstvo i trostruki ste udarnik. Iako je tokom školskih dana, između ostalog, trenirao fudbal i gimnastiku, ipak je sport potisnuo u drugi plan, okrenuvši se amaterskom folkloru. 20 godina bio je dio GKUD „Mitar Trifunović Učo“ sada „Bosna“, vrijeme za koje ovo Društvo niže najveće uspjehe. Bio je glavni instruktor za tuzlansku regiju za svečano otvaranja i zatvaranja zimskih olimpijskih igara '84. godine. Uvijek je pokazivao inicijativu. Tako je inicijator sada tradicionalnog gradačačkog Sajma šljive i kreator loga. Bio je predsjednik društva Josip Broz Tito, a sada je član. Od srednjoškolskih dana Nikola Slavuljica je aktivan u politici. I danas je tako. Vijećnik je u gradskom vijeću. Nikola Slavuljica je porodičan čovjek. Ima dva sina. Djed je dvije unuke i dva unuka. Zlatno penzionersko doba koristi u punom kapacitetu. Između ostalog istražuje korijen svog prezimena Slavuljica, a piše i knjigu o svom životu, bez ambicija da je objavite.

Mnogo više o Nikoli Slavuljici saznajte večeras u emisiji Intervju koja je na našem programu od 21 sat.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik