Putokaz: Kako do diplome CNC programera?

U današnjem izdanju emisije Putokaz na RTVTK pogledajte ko se može prijaviti na edukaciju za CNC programera koja će krajem januara biti organizovana u Mješovitoj srednjoj školi u Živinicama, a koju ova Škola organizuje zajedno sa Internacionalnim univerzitetom i Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona.

Mješovita srednja škola Živinice najbolja je među stručnim školama, prema analizi rada u toku školske 2013/2014. godine. No nije najbolja u sveukupnom poretku srednjih škola. Bolja od nje je tuzlanska Behrambegova medresa. Još jedna živinička škola plasirala se prva na rang listi koju je objavio Pedagoški zavod TK. Radi se o Prvoj osnovnoj školi Živinice, a slijede je osnovne škole iz Gradačca i Banovića. Iz Putokaza saznajte koje su još škole bile najbolje po kriterijima koje je ustanovio Zavod.

Svršeni osnovci u Čeliću imat će najvjerovatnije od naredne školske godine priliku da upišu srednju medicinsku školu u ovom mjestu. Na inicijativu Srednje mješovite škole Čelić i uz pomoć resornog kantonalnog Ministarstva u toku je projekat koji ima za cilj otvaranje ovog školskog usmjerenja. O detaljima ove priče govorimo u današnjem Putokazu. Gledajte emisiju od 18 sati i 15 minuta. Nakon emitovanja, bit će dostupna i na našem webu, u sekciji VIDEO/obrazovanje.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik