Enisa Žunić gošća večerašnje emisije Intervju od 21h

Cijeli život vezana je za knjigu, privatno i profesionalno. Unaprijedila je bibliotekarstvo u TK, angažovana je na humanitarnom radu i opismenjavanju ovdašnje populacije. Žena je koja daje nesebičan doprinos u društveno-političkom životu Tuzle, ali i BiH. Iako je imala brojne poslovne ponude u BiH i svijetu, ostala je vjerna svojoj Tuzli i porodici. Za svoj rad i angažman dobila je brojna priznanja. Zbog toga smo Enisu Žunić ugostili u večerašnjoj emisiji Intervju od 21 sat.

Enisa Žunić rođena je u Travniku gdje završava osnovnu i srednju Ekonomsku školu. Filozofski fakultet završila je u Sarajevu čime se i formalno vezala za književnost i bibliotekarstvo. Po završetku fakulteta Enisa se vraća u Travnik gdje u biblioteci Ivo Andrić stiče prvo radno iskustvo. 1983. godine dolazi u Tuzlu, gdje svoj profesionalni angažman nastavljate u sada, NUB "Derviš Sušić". Na čelu tuzlanske biblioteke bila je 20 godina. Za ovo vrijeme bibliotekarska djelatnost u našem kantonu je znatno uznapredovala. Između ostalog, zaživjela su i odjeljenja stranih kultura.  Bila je i profesorica bibliotekarstva u Gimnaziji „Meša Selimović“ Tuzla, a članica je i mnogih udruženja. Trenutno se nalazi na početku predsjedničkog mandata Bošnjačke zajednice kulture Preporod Tuzla.

Enisa Žunić je dinamična osoba, koja ima sjećaj za liderstvo. Ne slučajno, menadžerski geni utkani su i u njene. Svoju energiju usmjerila je i na humanitarni rad. Politički je angažovana više do dvije decenije, a u emisiji govori o položaju žena u javnom životu u BiH.

Za svoj rad dobila je brojna priznanja. '99. godine proglašena je najuspješnijom ženom u BiH, dobitnica je srebrnog broša za kulturu, a za ženu godine izabrana je i 2007. kada je dobila Plaketu TK. U slobodno vrijeme skija, vozi bicikl i šeta. I u budućnosti ostaje vezana za bibliotekarstvo. Sa dvije bibliotekarke otvorila je biblioteku u Potočarima, tačnije u Fabrici akumulatora na što je posebno ponosna. Budite uz večerašnji Intervju RTV TK od 21 sat.   

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik