Nova programska šema TK radija od 14. septembra

U završnoj su fazi pripreme za novu programsku šemu TK radija. Malobrojna ali vrijedna ekipa TK radija potrudila se da vam od  ponedjeljka, 14. septembra ponudi sadržaje, koji će, vjerujemo, osvojiti vaše simpatije.

Kako muzički dio programa predstavlja jedan od najznačajnijih sadržaja koje svakodnevno emitujemo, u dogovoru sa našim slušateljima odlučili smo se na veliku promjenu, koju smo, inače, počeli primjenjivati prije dva mjeseca i namjeravamo je upotpuniti u novom šemi.

Za naše starije slušatelje - penzionere ali i sve ljubitelje sevdalinke, svako jutro od 6.00 do 7.oo sati u našem programu biramo najljepše sevdalinke koje, nažalost, ima sve manje u programskim sadržajima bosanskohercegovačkih medija. Tako svako jutro započnite uz "Jutro uz sevdah".

"Idealno jutro", naziv je za jutarnji program TK radija koji ćemo, radnim danima, realizirati od 7.00 do 9.00 sati a vikendom do 9.30 minuta. Očekuju vas sljedeći sadržaji: TK - info, Sve na jednom mjestu, Vrijeme je za vrijeme, Zvjezdana prašina, Domaće je najbolje - kuhajmo zajedno, Zovem 035, Vijesti minut - dva ( Flash TK ) kao i nezaobilazne informacije o radu dežurnih službi na području Tuzlanskog kantona, najavljenim iskljucenjima električne energije ali i informacije važne za putnike o stanju na BH cestama.

Važno je napomenuti da nakon sevdalinki od 6.00 do 7.00 sati u jutarnjem programu TK radija odnosno "Idealnom jutru" od 7.00 do 8.00 puštamo dobru narodnu muziku. Od 8.00 do 9.00 na rasporedu je domaća zabavna muzika iz BiH i zemelja regiona.

"Jutarnji koncert",  već je oprobani sadržaj koji jako volite. Zbog toga i u novoj šemi svakoga jutra od 9.30 do 10.00 sati možete slušati radio koncert jednog od odabranih izvodjaca zabavne muzike.

"Večernji koncert", takodjer će se emitovati svakodnevno u terminu od 21.00 do 21.30 a u pitanju su izvodjaci narodne muzike.

"Zanimljive informacije uz dobre vibracije", naziv je za naš cjelodnevni otvoreni program koji će opsluživati dva voditelja. Biće ovo prilika da svakog dana razmjenimo mišljenja o aktuelnim temama. Najvažnije nam je da čujemo vaš glas, vaše mišljenje, kritike, prijedloge pa vam telefon 035 320 - 020 uvijek treba biti pri ruci.

Uz aktulene informacije svakoga dana bićete u prilici slušati i različite sadržaje. Izdvajamo polusatne sadržaje:

Ponedjeljakom - Top lista zabavne muzike..

Utorkom - Radio kockica, emisija posvecena našim najmladjim slušateljima.

Srijedom - Radio ordinacija, emisija o zdravlju.

Četvetkom - Top lista strane muzike.

Petkom Radio Lavirint -  Tema sedmice u kojoj ćemo o aktulenoj temi razgovarati sa gostom u studiju. Biće ovo prilika da se direktno ukljucite u realiziranje ovog sadržaja vašim pitanjima i komentarima.

Subotom - Omladinski program.

Nedjeljom - Top lista narodne muzike.

U Otvorenom programu "Zanimnljive informacije uz dobre vibracije" svakog sata bit ćete u prilici pratiti kratke vijesti od minut - dva odnosno Flash TK..

U poslijepodnevnom terminu, uz naše redovne informativne sadržaje, svakog radnog dana bićete u prilici pratiti Popodnevni otvoreni program koji smo nazvali "Brzo i provjereno".

U terminu od 19.30 svakog radnog dana pripremamo za vas različite sadržaje:

Ponedjeljkom - Iz bosanske avlije, emisija o sevdahu.

Utorkom ćemo putovati kroz bosanske gradove.

Srijedom - Lifestyle, život poznatih, moda, film, muzika, prakticni savjeti

Četvrtkom- Čitajmo zajedno, preporučujemo vam po jednu knjigu za čitanje.

Petkom je na rasporedu Muzički vremeplov.

"Noćna smjena TK radija" počinje u 20.00 sati. Vrijeme je ovo prvenstveno za ljubitelje dobre narodne muzike, za ispunjavanje vaših muzičkih želja, zanimljive informacije ali bez politike, nego one koje zovemo "razbibrigom".

Vikendom vaz uz Jutarnji program i ostale dnevne sadžaje očekuje Vikend program koji smo nazvali "Savršen vikend" i  sportka emisija "Sportski mikrofon".

Noćna smjena sa vama je i vikendom od 20.00 sati.

TK radio - mreža bez virusa...Presretni smo kada smo vaš prvi izbor.
Slušajte nas na frekvencijama 90 i 91,8 MHz.

Putem interneta http://www.rtvtk.ba/v2/radio

Kablovskih operatera TXTV i Moja TV ili na vašim pametnim telefonima, računarima, laptopima http://tunein.com/radio/RTV-Tuzlanskog-Kantona-Radio-918-s110062/

HVALA NA POVJERENJU 
RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik