Danas na programu novi Putokaz

Prva priča koja se po svome efektu uklapa u koncepciju emisije Putokaz jeste rezultat malog, ali za jednu školu vrlo značajnog projekta kojeg su akteri nazvali: Roditelji u akciji. Radi se o inicijativi koja je potekla iz škole, a koju su realizovali roditelji učenika. Ova priča slijedi pozitivan primjer i vodi nas u tuzlansku Osnovnu školu „Simin Han“.

Traganje za poslom natjeralo je mnogo ljudi da se već odrasli vrate u školske klupe i uče za drugo zanimanje. Među njima su i oni koji žele da se stručno usavršavaju, te se dodatno obrazuju. Međutim, gotovo je nevjerovatno da je zakon koji regulira obrazovanje odraslih usvojen samo u Zeničko – dobojskom i Unsko – sanskom kantonu. U Tuzlanskom godinu dana kuca na vrata Skupštine. O tome kako se obrazuju odrasli u iščekivanu zakona koji reguliše tu oblast govorimo u današnjoj emisiji.

U trećoj priči donosimo zanimljiv primjer u kojemu se isprepliću hobi i umjetnost. Mnogo je načina da se kvalitetno provede zimski raspust, ali vrlo je malo onih učenika koji će reći da im je raspust bio zanimljiv ukoliko su ga proveli kod kuće. Među njima je Tarik Jašarević, srednjoškolac iz Puračića koji raspust provodi izrađujući 3D modele od papira savladavajući drevnu japansku vještinu origami.

Emisija PUTOKAZ na programu je danas, odnosno ovaj utorak, od 18 sati i 15 minuta. Nakon emitovanja Putokaz gledajte i na web-u u sekciji VIDEO/obrazovanje. U međuvremenu nam pišite na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik