Print this page

"Putokaz" danas o kreativnom učenju i novim nastavnim metodama

Emisija PUTOKAZ danas od 18 sati i 15 minuta donosi tri različite priče, ali svetri prožete tezama o kreativnom učenju. Prva priča odvela nas je u Lukavac. Lukavačka Gimnazija pronašla je načina da i tokom raspusta bude mjesto okupljanja, u ovom slučaju talentovanih i nadarenih učenika osnovnih i srednjih škola. Oni su učestvovali u zimskoj školi matematike i kako kažu, naučili mnogo više nego što to imaju priliku na redovnoj nastavi.

Putokaz traga i z anovim načinima izvođenja nastave i efektima edukacije nastavnika. Početni eksperiment u nastavnom procesu ili Starter Experiment Approach nova je metodologija učenja koju će predavači prirodnih nauka prvi put primijeniti u obrazovnom sistemu Bosne i Hercegovine. O tome se govorilo na seminaru održanom tokom januara u Tuzl i o tome je druga priča današnje emisije.

Jedna od današnjih TV priča vodi nas u Banoviće. Treću godinu zaredom Gradska biblioteka u Banovićima okuplja najmlađe članove ove javne ustanove na kreativnim radionicama dva puta sedmično. Zahvaljujući ovoj praksi i drugim najavljenim projektima od osnivača, Općine Banovići ova javna ustanova uspjela je dobiti i nove prostorije. Ekipa Putokaza posjetila ih je tamo. Pogledajte kako se zabavljaju najmlađi banovićki ljubitelji knjige.

Za prijedloge tema, eventualne sugestije i kritike nam pišite na mail adesu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. I gledajte emisiju online na webu rtvtk.ba u sekciji VIDEO/obrazovanje.