Preporučujemo! Radio drama – „Ispovijest“ kolege Marija Lukića"

Radio drama „Ispovijest“ je radijski projekat koji predstavlja ogledalo društva u kome živimo. Inspiriran svakodnevnim događajima koji nas okružuju autor je  odlučio ovjekovječiti putem magičnog medija, koji, kako sam autor navodi, prenosi sliku recipijentima a ne ton – radijom. Radnja je zasnovana na nesretnoj priči čovjeka, u poodmakloj fazi životne dobi, koga život nikada nije mazio, pa čak ni u trenutku kada se od „ispovijeda“ u kafani. Ova radio drama je bazirana na životnoj priči i predstavlja kolaž priča iz života glavnog lika, koji, koliko god se trudio i težio ka višem stupnju, uvijek je padao ali se nikada nije predao.

Riječ autora Marija Lukića:
„Radio, kao medij masovne komunikacije, je od svog postanka predstavljao magiju. Nevjerovatna je moć tog medija koji, zapravo, prenosi sliku, a ne ton, jer kada zatvorite oči i stavite u prvi plan radnju vi vidite slike i zanemarujete ton. U tome i jeste snaga radija. Stoga sam i odlučio napisati i producirati jednu ovakvu formu koja je naizgled poznata svima onima koji je slušaju jer sigurno poznaju neku osobu sličnu glavnom liku. Osobu koja je ostala bez roditelja, bez posla, bez snage za život..... ali on i dalje živi i vjeruje u nešto lijepo što će se desiti.  Ja sam glavnog lika zamislio kao psihički nestabilnu osobu koja pored pregršt želja iz prošlosti ima trenutno samo jednu želju – ispričati se sa nekim – ispovidit se nekome, a to niko ne želi jer smatraju da je dosadan, a da pritom ne znaju da ga je život učinio takvim. U životu je najbitnije saslušati, jer kada saslušaš do kraja tek onda možeš reagirati na pravi način.“

Kolega Mario Lukić producent je u Radio-televiziji Tuzlanskog kantona.

Radio dramu „Ispovijest“ možete slušati u nedjelju 27.12. 2015. godine u 11.15. u okviru emisije "Savršen vikend", otvoreni vikend program TK radija..

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Korisnik