Visoka škola eMPIRICA obilježila 5. rođendan

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA obilježila je u nekoliko vezanih događaja u Brčkom i Tuzli svoj peti rođendan. Današnju svečanost u Tuzli upotpunila su tematska predavanja te prezentacije studenata koji su već diplomirali na ovoj visokoj školi.

Nije moglo bez torte i puhanja u svijeće, ali peti rođendan eMPIRICA-e obilježen je prvenstveno radno. Studenti ove visoke škole danas su slušali predavanje profesora Aleksandra Mastilovića sa Univerziteta iz Novog Sada, razgovarali su  mogućnostima rada u poslovnim inkubatorima sa djelatnikom BIT Centra iz Tuzle Robertom Martićem - viderlinkom im se javila prfesorica iz Elektrotehničkog fakulteta iz Sarajeva, a svoja iskustva o tome kako danas rade, prenijeli su im i bivši studenti, nekoliko onih koji su diplomirali na eMPIRICI. Među njima i Muhamed Poljaković, student prve generacije ove škole, kojeg možete čuti u TV prilogu kreiranom za večerašnji dnevnik.

Ove godine na eMPIRICA-i će diplomirati treća generacija, a u menadžmentu se mogu pohvaliti kako njihovi studenti ne čekaju na posao na biroima rada, kaže za RTVTK Muhdin Mujačić, direktor Visoke škole eMPIRICA.

U jeku digitalne revolucije, kažu profesori eMPIRICA-e, nastoje poticati studente da kroz startup centre razvijaju vlastite male biznise u Bosni i Hercegovine, a da njihovo tržište putem interneta bude širom svijeta. Da se intenzivnije druže i razmjenjuju ideje uz godišnjicu eMPIRICA-e u Brčkom otvoren je ove sedmice i namjenski studentski klub.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik