Susreti maturanata, studenata i profesora središnji događaj Dana Filozofskog fakulteta u Tuzli

Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta okupio je danas na ovom fakultetu Univerziteta u Tuzli studente i profesore u jedinstvenoj misiji - da maturantima, budućim studentima prezentiraju rad svakog pojedinačnog odsjeka.

Svaki od 11 odsjeka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli prezentirali su danas studenti gostima informišući ih o vrsti i trajanju studija, te o predmetima i praktičnoj nastavi. Interes je bio veliki za studij novinarstva, kažu na štandu Žurnalistike.

- Pokušavamo studentima da predstavimo Žurnalistiku i to da nije samo puki teorijski okvir, nego je i praktično znanje, kaže za RTVTK Azra Brajraktarević, studentica Odsjeka Žurnalistika.

Ne opada interes ni za studije jezika.  Studij Njemačkog jezika i književnosti posebno je atraktivan, kažu na štandu ovog odsjeka.

- Ja smatram da je uvijek korisno znati neki drugi jezik osim maternjeg, a mi se ovdje osposobljavamo za profesore, a u daljem školovanju možemo biti prevodioci i to su dva različita zanimanja, naglašava Sanja Tokić, studenica Odsjeka Njemačkog jezika i književnosti.

Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta središnja je manifestacija događaja koji je u jednu cjelinu povezao promocije knjiga, stručna savjetovanja, predavanja i izložbe. Cilj mu je da efekte rada ovog Fakulteta prošire na širu akademsku zajednicu i građanstvo.

- Mi smo ovdje organizovali interaktivnu nastavu. U učionicama se odvijaju časovi. U toku je i odbrana diplomskog rada. Sve su to dešavanja koja posjetioci mogu obići i naći odgovore na pitanja koja ih zanimaju kao buduće studente, kaže prof dr. Meliha Hrustić, vd dekanese Filozofskog fakulteta.

Dani Filozofskog fakulteta nastavljaju sutra, studentskom prezentacijom prijedloga za unaprijeđenje studiranja i u petak, 7. aprila naučnom konferencijom  naslova ''Savremeni izazovi i perspektive društvenih i humanističkih studija''. Ovaj fakultet najkompleksniji je od svih fakulteta Univerziteta u Tuzli. Osim Žurnalistike i Njemačkog jezika obrazuje studente i na odsjecima za Bosanski, zatim Turski jezik, Engleski jezik i književnost, Pedagogiju i psihologiju, Sociologiju i filozofiju, Socijalni rad, te na odsjecima za Historiju,  Razrednu nastavu i Predškolski odgoj. Ovdje studira blizu 1.500 studenata i radi oko 80 profesora i drugog osoblja.

Plan ostalih aktivnosti Dana filozofskog fakulteta pronađite na dodanom LINK-u.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Prijava

Korisnik