TK: Školarci sjeli u školske klupe

 Za 88 osnovnih i 32 srednje škole na području Tuzlanskom kantona danas je školsko zvono označilo početak nove školske godine. U školske klupe sjelo je četrdeset hiljada osnovaca, te osamnaest hiljada srednjoškolaca. U Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu I sport TK navode da je sve spremno za početak nove školske godine.

 Među četrdeset hiljada školaraca, danas je prvi put u školske klupe sjelo i 4.500 prvačića. Velika gužva ali i svečana atmosfera vladala je u školama širom Tuzlanskog kantona.Bilo je tako i u  OŠ “Mejdan”Tuzla, gdje su školovanje započela čak 42 učenika prvih razreda. Pred svima njima je 34 nastavne sedmice, koje će biti zaključene u junu 2016.

 -Ove godine smo bogatiji za još jedno odjeljenje. Djeca su zadovoljnja, roditelji sretni. Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo uspješno okončati školovanje.Ovo je prvi put nakon šest godina da imamo dva odjeljenja I čzato smo se potrudili da im za prvi dan škole poželimo dobrodošlicu I napravimo priredbu. Broj upisanih učenika nije gotov, očekujemo u prvim sedmicama da će ih biti još, kazala je za našu medijsku kuću Sanela Jaganjac, direktorica OŠ”Mejdan”Tuzla.      

 Uprkos teškoj finasijskoj situaciji Škole su tokom ljetnog raspusta izvršile sve neophodne pripreme kako bi nastava mogla krenuti bez problema. Konkurs za prijem prosvjetnih radnika bi trebao biti završen tokom ove sedmice.

 -Na području TK u proteklmom periodu imali smo trend blagog opadanja upisa djece u prve razrede osnovnih I srednjih čkola. Čini nam se da je taj trend na neki način zaustavljen, poručuje  Fikret Vrtagić, šef odsjeka za obrazovanje u resornom MInistarstvu.

Prosvjetnim radnicima I školarcima čestitamo početak školske godine I želimo da   dobiju očekivano od obrazovnog sistema - znanje.

 

 

 

 

 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik