UN TZ: Više od 2700 studenata primljeno u akademsku zajednicu

Univerzitet u Tuzli primio je danas nove članove u akademsku zajednicu,  na svečanosti u Tuzli. Rečeno je da je misija ove visokoškolske ustanove da brucošima pomogne da postanu intelektualci i profesionalci, koji će se po okončanju studija uključiti u društveni i privredni život Bosne i Hercegovine. Rektor Univerziteta u Tuzli Enver Halilović pozvao je studente i profesore da dosljedno koračaju tim putem.

Emina Bakić iz Tuzle upisla je Tehnološki fakultet, Odsjek hemijsko inženjerstvo i tehnologija. Svoju budućnost vidi u Bosni i Hercegovini. Motivirana je da vrijedno uči, i da se na taj način izbori na tržištu rada po završetku studija.Još jedna mlada, izuzetno motivirana osoba je i Amar Ćatović, student Pravnog fakulteta. Ističe da se nakon medicinske škole, ipak odlučio za društvene nauke.

Već vrlo dobro zna, šta želi. Kaže, postat će advokat.Rektor UN TZ Enver Halilović rekao je brucošima da upravo oni baštine tradiciju svih uspješnih profesionalaca u Bosni i Hercegovini i inostrantvu, koji su znanje stekli, upravo na Univerzitetu u Tuzli. Istakao je da se i od četrdesete generacije studenata očekuje da budu posvećeni, temeljiti i beskomprimisni kada je u pitanju sticanje znanja i novih vještina.

Za svako pitanje, nedoumicu i savjet ,vrata svih profesora studentima moraju biti otvorena, kazao je Halilović.Premijer TK Bego Gutić pozvao je studente da vrijedno uče i rade. Zatražio je da budu istrajni bez obzira što će im se u narednom periodu pored lijepih stvari, događati i one koje manje žele i koje nisu previše motivirajuće.Pozvao ih je da o diplomi ne razmišljaju kao o "karti za odlazak iz BiH". Profesore je pozvao da i dalje ostanu čuvari dostojanstva svoje profesije, i da to uvijek imaju na umuViše od 2700 studenata danas su postali članovi akademske zajednice.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik