Print this page

U Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija "Empirica" počela akademska godina

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija Empirica u ponedjeljak je obilježila početak nove akademske godine. Ovaj fakultet je upriličio akademski čas za svoje studente u Brčkom ali i u Odjeljenju u Tuzli gdje je dočekana prva generacija brucoša.

U Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija Empriica počela je nastava za četvrtu generaciju studenata u Brčkom i prvu generaciju studenata u Tuzli. Početak nastave obilježen je akademskim časom na kojem su se studentima obratili direktor ovog fakulteta kao i dekanesa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane.

Empirica za svoje studente ima dva studijska programa. Prvi je program poslovne informatike za koju ovaj fakultet izdaje diplomu priznatu u EU, a drugi se odnosi na izžinjersku informatiku. Odziv studenata za oba programa je veliki.

U Visokoj školi rčunarstva i poslovnih komunikacija ističu da je potrožnja za ovim kadrom velika te da studenti koji steknu znanje na ovom fakultetu mogu brže doći do posla po završetku studija.