U Tuzli osmi Simpozij "Hranom do zdravlja"

Tuzla će i ove godine, po osmi  put biti domaćin Međunarodnog  znanstveno-stručnog skupa pod nazivom ''Hranom do zdravlja'', koji  se simbolično održava  na Svjetski dan hrane, 16. oktobra 2015. godine, u amfiteatru Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Organizatori skupa su već osmu godinu za redom Farmaceutski i Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzliu saradnji sa Farmaceutskom i Ljekarskom komorom, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, i HiST University of Trondheim, Norveška.

Tematika simpozija   je podijeljena na više tematskih područja:
- Nutricionizam,
- Dijetetetika i dijetoterapija
- Zdravstvena sigurnost hrane
- Analiza hrane
- Proizvodnja zdravstveno sigurne hrane i nutritivno vrijedne hrane.

Učešće na Simpoziju potvrdili su eminentni stručnjaci i predavači iz navedenih oblasti iz Hrvatske, Slovenije,   Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i brojni ugledni gosti koji imaju udjela u proizvodnji, preradi i distribuciji hrane i dodataka prehrani. Kao i svake godine, skupu prisustvuju i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo TK, brojni liječnici, magistri farmacije, studenti čijim prisustvom skup sigurno pokazuje i ostvaruje i svoj  praktični značaj, kažu organizatori.

Simpozij će se održati u petak 16.10.2015 godine od 10 do 16 sati u Amfiteatru Tehnološkog fakultetaTuzla.  Tokom Simpozija prezentirat će se 70 radova, koji će biti objavljeni u Zborniku. Osim toga osamnaest radova bit će publicirano u znanstveno-stručnom časopisu za nutricionizam i dijetetiku pod nazivom "Hrana u zdravlju i bolesti".

Ulaz je otvoren za sve koji se uredno prijave na prijemnom desku od 10 sati pa nadalje i MOGU SLUŠATI PREDAVANJA BEZ PLAĆANJA KOTIZACIJE, saopštili su iz Organizacionog odbora.

Odlukom Organizacionog odbora učesnici koji žele certifikat, kongresne materijale i večeru plaćaju kotizaciju (upute za uplatu kotizacije nalaze se na web stranici).

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik