U Vlasenici danas okrugli sto o inkluziji u školama pet opština regije Birač

Danas će se u Vlasenici održati okrugli sto o temi 'Dječiji akcioni planovi za unapređenje razvoja socijalne inkluzije u lokalnoj zajednici'. Učenici Osnovne škole 'Vuk Karadžić' predstaviti će svoju viziju akcionog plana o pospješenju socijalne inkluzije, dječijih prava i inkluzivnog i interkulturalnog obrazovanja u Vlasenici koji će biti održan sa početkom u 11.00 sati u skupštinskoj sali Opštine Vlasenica.

Cilj te da ih akteri lokalnih zajednica uzmu u obzir prilikom izrade opštinskih Akcionih planova za socijalnu inkluziju za narednu godinu.

Učesnici ovog okruglog stola bit će predstavnici lokalnih institucija vlasti, Komisija za socijalnu zaštitu i inkluziju, udruženja koja se bave zaštitom prava osoba sa poteškoćama u razvoju, učenici/ce i nastavnici koji su radili na izradi Dječijeg akcionog plana te predstavnici medija.

Okrugli sto organizuje Udruženje INFOHOUSE u saradnji sa UNICEF-om u okviru projekta 'Jedna minuta za cijeli život', koji je dio “Projekta razvoja i saradnje u regiji Birač-Jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije”. Program finansira Vlada Kraljevine Holandije, a implementiraju agencije Ujedinjenih nacija: UNICEF, UNDP i UNHCR. Za cilj ima jačanje sistema socijalne zaštite i inkluzije u regiji Birač i obuhvata pet opština regije Birač: Zvornik, Milići, Vlasenica, Srebrenica i Bratunac.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik