Promovisana knjiga „Album: Naslijeđe“ Melihe Terzić

 Nakon Brčkog večeras je u BKC Tuzla predstavljena knjiga Album: Naslijeđe, autorice Melihe Terzić. O knjizi su govorili dr. Lamija Hadžiosmanović, prof. Azra Fazlović i prof. Azra Hasanović. Organizator promocije je bila je Behram-begova medresa u Tuzli.

    Autorica u 36  tema opisuje uspomene, sjećanja i riječi izvađene iz jezičkih škrinja, zaboravljene doživljaje iz djetinjstva, podsjećajući na pređeni put naših predaka.

-  Teme su objavljivane u ribrici "Baština", magazina za ženu "Bosanska Sumeja" i plod su desetogodišnjeg rada. Moja želja je, zapravo da kažem, da smo izašli iz nečeg lijepog i vrijednog, da nije trebalo svega da se odreknemo, jer to su bili predmeti koji su svi bili u funkciji. Cijenili smo ih jer nismo ih imali previše, popravljali smo ih, nismo olahko bacali stvari, a bile su lijepe, kažem, naglašavam. Mislim da smo olahko promijenili stil, promijenili sve mijenjajući stil života. Mislim da nije trebalo da mijenjamo iz temelja i način razmišljanja", kazala  je autorica prof. Meliha Terzić

Ovakva djela zasigurno su brana od zaborava, ko smo, šta smo i kome pripadamo.

-  Naše tržište gladno je ovakve literature, mladost naša zaboravlja svoje korijenje, ono što smo imali, a  zapravo, tradicija je podloga, sve ostalo je nadgradnja",i stiče promotorica knjige dr. prof. Lamija  Hadžiosmanović. 

Čitajući ovu knjigu, oživit ćete sjećanja na bardak, ibrik, peškun, i vrijeme kojeg više nema. Promociju knjige upotpunili su i profesori muzike, Senija Berberović, Elvis Sivčević i Darija Jahić.

 

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik