OŠ Safvet-beg Bašagić najbolja među osnovnim, a Medresa među svim srednjim školama u TK

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona objavio je rang liste uspjeha osnovnih i srednjih škola u školskoj 2014/2015. godini. Među osnovnim školama najbolja je OŠ ''Safvet beg Bašagić'' iz Gradačca. Od svih srednjih škola najbolja je Behram-begova medresa u Tuzli. Rangiranje je urađeno na osnovu instrumentarija koji sadrži 11 aspekata mjerenja.

Osnovna škola ''Safvet-beg Bašagić'' iz Gradačca, već pet godina unazad najbolja je među 88 osnovnih škola u Tuzlanskom kantonu. Njen direktor kaže da su za to zaslužna djeca, ali i cijelo okruženje koje ulaže u njihovo obrazovanje.

- Svaki je uspjeh trijumf upornosti i truda. Ono što moram istaći su veoma kvalitetni kadrovi i velika angažovanost kroz prezentaciju nastavnih planova i programa. Zahvalnost moramo iskazati i našoj lokalnoj zajednici, privrednicima koji finansijski podržavaju sve naše projekte, kaže za RTVTK Fuad Suljkanović, direktor OŠ ''Safvet-beg Bašagić'' Gradačac.

Druga na rang listi osnovnih škola je gračanička škola ''Hasan Kikić'', a treća je II osnovna škola Srebrenik. Među srednjim stručnim školama ističe se, na prvom mjestu Mješovita srednja škola Živinice, a najbolja među gimnazijama i u ukupnom poretku srednjih škola je Behram-begova medresa u Tuzli, naročito zbog velikog broja manifestacija koje se organizuju na nivou ove odgojno-obrazovne ustanove.

- Planiramo, radimo i tako ostvarujemo jako puno aktivnosti i programa i projekata u saradnji sa drugim ustanovama, ambasadama, drugim školama. Nastojimo poboljšati kvalitet konačnog proizvoda, jer mi ne proizvodimo robu, nego nastojimo odgojiti čovjeka koji je najvažniji resurs svakog uspjeha i prosperiteta jedne zemlje, komentar je Ahmeda Hatunića, direktora Behram-begove medrese u Tuzli.

Rangiranje škola uradio je Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona po instrumentariju koji se svake godine mijenja, a koji je ovaj put tretirao 11 apekata rada.

- Kroz taj naš instrumentarij mi ocjenjujemo različite aspekte rada škole, a najvažniji su uspjesi na različitim manifestacijama, takmičenjima i smotrama, kaže Denis Suljendić, stručni savjetnik u Pedagoškom zavodu TK.

Rezultati rangiranja svih osnovnih, 24 srednje stručne škole i 8 gimnazija u Tuzlanskom kantonu sa instrumentarijem, pojedinačnim i prosječnim ocjenama objavljeni su na internet stranicama kantonalnog Pedagoškog zavoda.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik