U Tuzli promovirana knjiga ''Vrednovanje pedagoškog rada u školi – Susret sa metodičkom praksom''

''Vrednovanje pedagoškog rada u školi – Susret sa metodičkom praksom'', nova knjiga profesora Muhameda Omerovića promovirana je večeras u Tuzli. Ova knjiga oblikovana je kao stručna literatura za studente pedagoških fakulteta, za nastavnike i sve one koji rade u obrazovnom procesu.

Svim budućim i aktivnim učiteljima, pedagozima, nastavnicima i profesorima na raspolaganju praktično uobličena knjiga vrlo konciznog naslova. Njen autor, doktor pedagoških nauka Muhamed Omerović univerzitetski je profesor da dugogodišnjim iskustvom u školi.

- Knjiga je namijenjena studentima pedagoških i filozofskih fakulteta, a posebno bi želio da do knjige dođu inženjeri, pravnici i ostali koji rade s djecom i da je koriste na svim nastavničkim fakultetima, kazao je za RTVTK  prof. dr. Muhamed Omerović, autor knjige.

 - Knjiga je jedna simbioza teorije i prakse i može biti korisna za sve predavače i posebno za ljude koji vrše inspekciju obrazovanja, kazao je prof. dr. Refik Ćatić, recenzent knjige.

Sa primjerima i ilustracijama, knjiga profesora Omerovića može poslužiti i kao praktikum za pripremu nastavih cjelina, gradiva i drugih sadražaja nastave, a daje i određenu odgojnu dimenziju. Autor je posebno tretirao odnos nastavnika prema učeniku u nastojanju da se smanje devijacije poput izostajanja iz škole, laganja, te međuvršnjačkog nasilja. 

Knjiga ''Vrednovanje pedagoškog rada u školi – Susret sa metodičkom praksom'', dostupna je u knjižarama po cijeni od 20 konvertibilnih maraka

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik