Živinice: Promovisana knjiga Metodička praksa razredne nastave

Metodička praksa razredne nastave naziv je knjige autorice Mirsade Tulumović Kalajac koja je promovisana u BKC-u Živinice. Riječ je o udžbeniku razredne nastave koji predstavlja putokaz i smijernicu ka savremenim metodama rada u nastavi.


Prva knjiga autorice Mirsade Tulumović Kalajac Metodička praksa razredne nastave stručna je literatura i metodički savjetnik za inoviranje razredne nastave. Riječ je o udžbeniku koji će biti pokazatelj inovacija kroz različite oblike nastave. Knjiga govori kako i na koji način sa djecom postići što bolji efekat rada u nastavi.
" Ova knjiga će biti jedan jako dobar pomagač u radu nastavnika razredne nastave ali i nastavnika predmetne nastave gdje na jednom mjestu mogu naći sve ono što im je potrebno za pisanje priprema koje su neophodne u našem radu. Pored toga što sam se služila tim metodama rada u nastavi može se naći jako puno lijepih radionica slikovno prikazanih, kao i sve ono što sam ja radila sa ovom prethodnom generacijom, gdje nije nastava čisto tabla-kreda, gdje je jako puno urađeno na očiglednim sredstvima na terenskoj nastavi, na grupnim radovima gdje djeca zaista uživaju u takvom radu." - istakla je autorica Mirsada Tulumović-Kalajac
Prema kritikama stručnjaka knjiga Metodička praksa razredne nastave mogla bi dostići prepoznatljivost kao vrlo značajna stručna literatura svim odgojno-obrazovnim radnicima.
"Priručnik Metodička praksa razredne nastave je vrlo značajna stručna literatura koja bi trebalo da se nađe kod svakog prosvjetnog radnika. Neke stvari su novina a pogotovo osavremenjavati školski sistem novim metodama, oblicima rada, postupcima. To je vrlo značajno za odgoj i obrazovanje pogotovo ako govorimo o inovaciji."- rekao je Sead Jahić, savjetnik za oblast odgoja i obrazovanja u pedagoškom zavodu TK i jedan od promotora knjige
Mirsada Tulumović Kalajac magistrica je razredne nastave Filozofskog fakulteta u Tuzli. Učesnica je mnogih pedagoških edukacija putem radionica, seminara i okruglih stolova iz područja odgoja i obrazovanja. Svojim radom i zalaganjem kontinuirano dokazuje orijentisanost prema stručnom i profesionalnom usavršavanju. Druga promocija knjige Metodička praksa razredne nastave bit će upriličena u Tuzli pred početak naredne školske godine.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik