Djevojka kojoj je dato nesvakidašnje iskustvo

Mogli bismo reći da u našoj zemlji ima dosta kreativaca te da bi prezentacijom njihovih umijeća mogla nastati i velika knjiga.  RVTK  je uvijek nastojala, a tako će biti i u budućnosti, da budemo podrška takvima. Zerina Gegić studentica je Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Pored brojnih uspjeha i interesovanja, ima jedan poseban hobi i vještinu što je dodatno ispunjava i čini sretnom, kreira unikatne ženske cipele za djevojke i dame. Za kreaciju se zainteresirala  dok je još bila dijete, kada je oblačila majčine cipele.
Bio mi je zanimljiv put nastanka jedne cipele. Uzela sam literaturu i izučavala, tražila, spajala nespojivo, jednom riječu eskperimentirala sa modelima. Za izradu kvalitetne cipele potrebno je puno toga, od prirodnih maetrijala do detalja, objašnjava Zerina.
Kreacijom cipela  Zerina se bavi dvije godine, tako da su uvježbanost i posvećenost radu učinili  da joj je  sada dovoljno pogledati neki uzorak kako bi shvatila samu suštinu izrade. Dodatni impuls  i  izazov  Zerini je što se kao mlada i ambiciozna djevojka pronašla u, po nekima, muškoj profesiji. Zerina je u početku izrađivala cipele za svoje najmilije i tada je upotrebljavala samo  materijal koji joj je bio dostupan. Zahvaljujući internetu, danas poručuje  prvoklasne prirodne materijale. Zerininu  ideju pretoči u djelo majstor Nihad  Zukić.
Iako, nažalost, situacija u našoj zemlji često diktira manju potražnju za ovakvim proizvodima, to ne obeshrabruje Zerinu jer ona uživa u samom procesu kreacije  cipela. Ističe da je ponosna što su sve njene cipele unikati, a najveće joj je zadovoljstvo, kaže, kada na slučajnoj prolaznici  vidi djelo svojih ruku.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik