Edina Fazlić

Edina Fazlić

U Tuzli je sinoć promovisana knjiga „Stotinu i jedno prisjećanje“. Riječ je o vrijednom naučno-istraživačkom projektu koji je plod saradnje Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka i Medžlisa islamske zajednice Jajce.
Bila je ovo ujedno i prilika da se promoviše rad ovog Instituta, koji djeluje pod okriljem Islamske zajednice Bosne i Hercegovine. Organizator promocije bio je Medžlis islamske zajednice Tuzla.
Opširnije u prilogu u kojem, za RTVTK, govore  prof.dr. Dževada Šuško, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka Sarajevo i Zehrudin-ef. Hadžić glavni imam MIZ-a Jajce.

U programu Radija i Televizije Tuzlanskog kantona svakog radnog dana možete poslušati i pogledati emisiju Neposredna obraćanja, koju realizujemo u okviru našeg posebnog programa „Izbori 2016“. Priliku da svoje programe predstave imaju svi politički subjekti koji su se kandidovali za općinska odnosno gradsko vijeće u Tuzlanskom kantonu.
U petak 23. i ponedjeljak 26. septembra predstavljaju se politički subjekti kandidovani za Općinsko vijeće Gradačca.
Emisija je na programu od 17 sati.

U programu Radija i Televizije Tuzlanskog kantona danas poslušajte i pogledajte novo izdanje emisije Neposredna obraćanja, koju realizujemo u okviru našeg posebnog programa „Izbori 2016“.
Priliku da svoje programe predstave danas imaju stranke koje su se kandidovale za Općinsko vijeće Kladnja.
Emisija je na programu od 17 sati.

U programu Radija i Televizije Tuzlanskog kantona svakodnevno možete slušati i gledati emisiju Neposredno obraćanje, koju realizujemo u okviru našeg posebnog programa „Izbori 2016“. Priliku da svoje programe predstave u utorak i srijedu (20. i 21. septembar) imaju stranke koje su se kandidovale za Općinsko vijeće Gračanice.
Emisija je na programu od 17 sati.

U programu Radija i Televizije Tuzlanskog kantona danas poslušajte i pogledajte novo izdanje emisije Neposredna obraćanja, koju realizujemo u okviru našeg posebnog programa „Izbori 2016“.
Priliku da svoje programe predstave danas imaju stranke koje su se kandidovale za Općinsko vijeće Lukavca.
Emisija je na programu od 17 sati.

U programu Radija i Televizije Tuzlanskog kantona danas poslušajte i pogledajte novo izdanje emisije Neposredna obraćanja, koju realizujemo u okviru našeg posebnog programa „Izbori 2016“.
Priliku da svoje programe predstave danas imaju stranke koje su se kandidovale za Općinsko vijeće Čelića.
Emisija je na programu od 17 sati.

U programu Radija i Televizije Tuzlanskog kantona danas poslušajte i pogledajte novo izdanje emisije Neposredna obraćanja, koju realizujemo u okviru našeg posebnog programa „Izbori 2016“.Priliku da svoje programe predstave danas imaju stranke koje su se kandidovale za Općinsko vijeće Doboj Istoka.
Emisija je na programu od 17 sati.

U programu Radija i Televizije Tuzlanskog kantona danas poslušajte i pogledajte prvo izdanje emisije Neposredno obraćanje, koju realizujemo u okviru našeg posebnog programa „Izbori 2016“. Priliku da svoje programe predstave danas imaju stranke koje su se kandidovale za Općinsko vijeće Teočaka.
Emisija je na programu od 17 sati.

Pronađeno je rješenje za pripadnike boračke populacije koji konkurišu za radna mjesta u osnovnim i srednjim školama u Tuzlanskom kantonu. Riječ je o osobama koje imaju ugovore o radu na određeno vrijeme, do 12. avgusta, a Konkurs se zatvara 9. avgusta. Zbog toga su imali problem sa ostvarivanjem prava po osnovu pripadnosti ovoj kategoriji.
Iz resornog Ministarstva danas su saopćili:

"Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona će u ponedjeljak 8.8.2016. objaviti Izmjene i dopune Konkursa za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama TK. Na ovaj način bit će omogućeno kandidatima da naknadno dostave Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su nezaposleni i da se nalaze na evidenciji nezaposlenih.
Konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama na području TK objavljen je 1.8.2016. godine  zaključno sa 9.8.2016. godine. Iz resornog Ministarstva ističu da je kratak rok za dostavu dokumentacije uslovila kompleksna procedura prijema u radni odnos u ustanovama obrazovanja, koja treba da se okonča do početka nove školske, odnosno nastavne godine.
Veliki broj osoba koje su u prošloj školskoj godini zasnovale radni odnos na određeno vrijeme do 12.8.2016. godine te nisu u mogućnosti da do 9.8. dostave Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su nezaposleni i da se nalaze na evidenciji obratio se resornom Ministarstvu ali i Ministarstvu za boračka pitanja tražeći da se trajanje konkursa produži ili omogući naknadna dostava Uvjerenja.
Kako bi prevazišli nastalu situaciju, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta će u Izmjenama i dopunama Konkurs za prijem u radni odnos nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama Tuzlanskog kantona, koji će biti objavljen u ponedjeljak 8.8.2016. dati mogućnost kandidatima da Uvjerenje Službe za zapošljavanje da su nezaposleni i da se nalaze na evidenciji dostave naknadno, i to:
-    direktno na pisarnicu
-    putem pošte
-    dostavljanjem Uvjerenja Komisiji na Intervjuu
U dogovoru sa Službom za zapošljavanje TK dogovoreno je da će za ove potrebe Službe po općinama raditi u subotu 13. 8. 2016. godine.

U ponedjeljak 1. avgusta Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona raspisat će konkurs za prijem nastavnika i stručnih saradnika u osnovnim i srednjim školama u Kantonu. Konkurs će biti objavljen na stranici resornog Ministarstva i u dnevnom listu Oslobođenje. Bit će otvoren osam dana, a ukupno je slobodnih 1 605 pozicija, 1025 u osnovnim i 580 u srednjim školama. Dokumenti će se moći predavati zaključno sa 9. avgustom, preporučeno poštom ili putem školskih protokola. I ove godine se uz prijavu mogu dostavljati neovjerene kopije dokumenata, a kandidati koji budu primljeni, naknadno će biti obavezni dostavljati orginalnu odnosno ovjerenu dokumentaciju.

Konkurs će se provoditi po prošlogodišnjem Pravilniku, koji je u januaru pretrpio manje izmjene.Brisana je odredba koja je direktorima škola omogućavala da, uz saglasnost resornog Ministra, zapošljavaju kandidate koji nisu prvorangirani. Intervjui za prijem zaposlenika će biti obavljeni 15.16. i 17 avgusta od 8 do 15 sati. Za osnovne škole, osim muzičke, intervjui će biti centralizirani, odnosno u svakoj općini će se obavljati u jednoj školi, osim u Tuzli gdje su određene dvije osnovne škole. Intervjui za srednje škole obavljat će se u svim srednjim školama.
Objavljivanje preliminarnih listi se očekuje 22, a konačnih 30. avgusta.

Pitanje beneficija koje prilikom zapošljavanja u TK može ostvariti boračka populacija, međutim, i ovog bi puta moglo prouzrokovati probleme. Kako na te beneficije pravo imaju samo nezaposleni pripadnici ove kategorije, svi oni koji imaju zaključene ugovore o radu u školama do 12. avgusta 2016. godine ovog puta ne bi mogli iskoristiti tu beneficiju, jer će do tada konkurs biti zatvoren.
Iz Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona već je upućen dopis Ministarstvu za obrazovanje sa prijedlogom da se produži konkurs, kako bi se i trenutno uposlenim  pripadnicima boračke populacije na određeno vrijeme, omogućilo ostvarivanje bodova u skladu sa Pravilnikom i Zakonom.
Hoće li se pribjeći tom ili nekom drugom rješenju trebali bismo saznati vrlo brzo.

Stranica 1 od 6

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Prijava

Korisnik