Veliki interes za predstavu "Ježeva kućica" Teatra kabare Tuzla

Predstava za djecu "Ježeva kućica", za koju dramatizaciju, adaptaciju i režiju istoimenog djela Branka Ćopića potpisuje Damir Altumbabić, premijerno je izvedena na sceni Teatra Kabare Tuzla. Zbog velikog interesa publike predstava je odigrana u dva termina. Glumačka ekipa nakon Tuzle putuje u Brčko.

Predstava „Ježeva kućica“ po istoimenom djelu Branka Čopića, a u režiji Damira Altumbabića rađena je za djecu od 5 do 10 godina. Riječ o poetskoj, raspjevanoj bajci, koja treba da uvede djecu u svijet mašte i fantazije.

-Ona mjesta na kojima smo predvidjeli da budu interaktivna sa djecom, zaista su i bila. U ulozi sam naratora i to mi se mnogo dopalo. Ja sam mnogo sretan zbog toga što djeca znaju ko je Branko Čopić i gdje je rođen. Znači da neko radi s njima ima nade neko radi na nihovom obrazovanju. Djeca su dok sam kao narator govorio u isto vrijeme govorila, što je izuzetno, kazao je Adnan Mujkić, glumac.

Preko pera Branka Ćopića i mladih glumaca, ispričana je priča o ljudima s karakterima životinja i životinjama s karakterima ljudi. Igrom i muzičkim songovima glumci su djecu uvukli u svijet mašte što im se posebno svidjelo.

-Mnogo mi se svidjela predstava, a najviše medo zato što me nasmijavao. Svidjelo mi se kako su postupili na kraju, jer svi treba da čuvamo svoju kuću, kaže četverogodišnji Arijan.


Producent predstave je Vlado Kerošević, a likove tumače glumci Ermin Avdić, Olivera Blažević, Damir Altumbabić, Irfan Kasumović, Emina Goletić i Adnan Mujkić.

Zbog velikog interesa predstava u Tuzli igrana je u dva termina. Glumačka ekipa nakon Tuzle putuje u Brčko.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik