U povodu 21. novembra Svjetskog dana televizije mališani tuzlanskih vrtića posjetili RTV TK

U povodu obilježavanja 21. novembra Svjetskog dana televizije, RTV TK bila je domaćin nesvakidašnje i interesantne posjete. U pratnji svojih vaspitačica,veliki broj mališana tuzlanskih obdaništa, zainteresovano je prodefilovao prostorijama RTV TK. Iako veoma zaposleni, uposlenici RTV TK nisu krili to zadovoljstvo te su mališanima upriličili dobrodošlicu.

Bila je ovo prilika da djeca bliže upoznaju način rada televizije, pogledaju radio i televizijski studio, mikrofone, kamere, upoznaju novinare, snimatelje, montažere. Imali su i tu čast da govore i izraze svoje recitacije, priče, maštu i želje, te šta vole gledati na televiziji.

Prostorije RTV TK odisale su smijehom, grajom i pjesmom veselih mališana. Dječica iz vrtića Sunčica, Zeko, Snjeguljica, Pčelica i Maštaonica posebno su bila obradovana što su ovom prilikom mogli pokloniti svoje radove i panoe, na kojima su kroz razne crteže izrazili čestitke RTV TK, u povodu svjetskog dana televizije.

Glavna skupština UN-a donijela je 1996. godine odluku da se 21. novembar proglasi kao Svjetski dan televizije. Na taj se način obilježava uticaj televizije te odaje počast ulozi koju ona ima u našem svakodnevnom životu.  Većina nas svaki dan slavi televiziju gledanjem TV-a kao neizbježnom svakodnevnicom. Smatra se da je odigrala veliku ulogu o svom uticaju na ljude širom svijeta, pomogla širenju društvenih ideja, jer je televizija jedan od najutjecajnijih medija današnjice. Tako su i tuzlanski mališani odali počast danu televizije, te podstakli da je televizija neizostavni svijet i njihove dječije mašte.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik