Djelo bh. arhitekte Amira Vuka Zeca na takmičenju u Londonu

Aocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini i Međunarodna galerija portreta Tuzla, organizovala je “Večer arhitekture u Tuzli” – skup arhitekata Tuzlanskog kantona. U sklopu programa otvorena je izložba “Collegium artisticum 2016- Arhitektura”.


Izložba Collegium artisticum 2016 – Arhitektura je tradicionalna godišnja izložba najboljih arhitektonskih ostvarenja u BiH.

-Svake godine Asocijacija organizuje ovu izložbu na kojoj se ljudi prijavljuju, prolaze stručnu selekciju i žiri bira najbolja arhitektonska rješenja, pojasnio je Vedad Islambegović, predsjednik Upravnog odbora Asocijacije arhitekata BH.


Najbolja arhitektonska rješenja bira stručni žiri na osnovu raznovrsnih kriterija. Tako se ocjenjuje ideja, enterijer i brojni kriteriji koje određuje žiri. Ove godine izdvojeno je 29 najboljih ostvarenja domaćih arhitekata. Odabrano je i najbolje među najboljim i njemu je pripao grand prix.

-To je Hotel "Pino" na Trebeviću, autora arhitekte Amira Vuka - Zeca. Ovaj poznati bh arhitetkta takmiči se sa radom u Londonu i ovo djelo moglo bi ove gdoine postati i najboljim hotelskim objektom u Evropi, kazao je Vedad Islambegović, predsjednik Upravnog odbora Asocijacije arhitekata BH


U službenom dijelu programa arhitektima Tuzlanskog kantona predstavljen je Plan aktivnosti Asocijacije arhitekata u BiH i Tuzli.
Prezentiram je i online aplikacija “Cjenovnik arhitektonskih usluga”. Održana je i kratka prezentacija o višednevnom, arhitektonskom festivalu “Dani arhitekture”, a arhitekti su upoznati i sa softverima i tečajevima obuke za arhitekte koje će Asocijacija organizirati u narednoj godini u svim gradovima BiH u kojima se ukaže interes.

-Mislim da će se Asocijacija arhitekata mnogo baviti razvojem web portala komore, organizacijom podružnica u drugim gradovima, manifestacijama u drugim gradovima u naredne dvije godine, istakao je Vedad Islambegović, predsjednik Upravnog odbora Asocijacije arhitekata BH.

Svoj proizvodni program i novitete u oblasti arhitekture predstavilo je nekoliko firmi. Izložbu su organizovali Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini. Ovu neobičnu izložbu možete pogledati do 5.12.2016.godine u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, a ulaz je slobodan.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik