U Tuzli promovisana knjiga "Poznanik" Lukavčanina Šefkije Duvnjakovića


U Tuzli je promovisana knjiga “Poznanik” Lukavčanina Šefkije Duvnjakovića. U pitanju je zbirka kratkih priča koje je autor pisao neki šest godina i nakon nagovora prijatelja i ljudi od struke odlučio da objavi.

U zreloj životnoj dobi obogaćen osobnim iskustvom, fakultetski obrazovan, kozmopolitski opredjeljen, Šefkija Duvnjaković objavljuje prvijenac , zbirku kratkih priča „Poznanik“.

-Ovi tekstovi koji su tu uvršteni pisao sam ih šest - sedam godina i pokazao nekim prijateljima i ljudima od struke koji su mi dali podršku, objasnio je Šefkija Duvnjaković, autor knjige.

Najveću podršku Duvnjaković je imao od profesora Edhema Muftića i književne kritičarke Angeline Petrović koja je napisala recenziju za ovo djelo.

-Nešto ne volim da pišem književne kritike i to sam naglasila u recenziji . Najveća kritika je čitalac, jer ko sam ja da tu nešto veliko kažem, istakla je Angelina Petrović, književna kritičarka.

Primjetno je da autor „Poznanika“ nije samo vrstan informatičar, već se itekako dobro snalazi u pripovijedanju. Njegov svojevrstan stil pisanja razumljiv je svima.

-U pitanju je jedno otkrivanje drugog ja, gdje je on sve što nije imao negdje da podijeli sa ljudima podijelio sa praznim papirom i to na vrlo specifičan način. Otrkio je svoja specifična osjećanja i nešto što ga tišti i vjerujem da će se ljudima dopasti, kazala je Angelina Petrović, književna kritičarka.

O prvjencu Šefkije Duvnjakovića su još govorili prof. dr. Edhem Muftić, novinarka Minela Moranjačkić Ćosić, te moderatorica Velma Suljendić. I recenzent i autor se nadaju da na ovome neće stati.

-Napisati prvu knjigu za mene kao autora je divno iskustvo i to je nešto što čovjek nosi u sebi. Šefkija mi je veliki prijatelj i dugo sarađujemo na polju informatike, jer uređuje moj sajt. Od njega očekujem novo djelo, jer treba da se dokaže kao autor još jednim djelom.

Šefkija Duvnjaković potvrđuje to kineskom izrekom.

-Da bi čovjek završio svoju misiju na zemlji treba da uradi tri stvari : da ostavi potomstvo, da zasadi drvo i da napiše knjigu. Ja sam sve to uradio. Moglo bi se reći da sam završio. Međutim, već dugo pišem roman i nadam se da će uskoro ugledati svjetlo dana, istakao je Šefkija Duvnjaković, autor knjige.

Promocije prve knjige priča „Poznanik“ Lukavčanina Šefkije Duvnjakovića okončana je uz muzičke balade i druženje sa autorom.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik