Još jedna nesvakidašnja modna revija "Lotosica" u Tuzli


Udruženje Lotosice“ Tuzla i Lotosice Preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom organizovalo je 6. Modnu reviju pod nazivom „Lotosice Style“. Revija je prilika da u ovoj godini, kada se obilježava 19 godina rada Udruženja „Lotosice“ i 12 godina „Lotosice“ preduzeća, još jednom prezentiraju ne samo rad, nago i kreativnost.

Tradicionalnu modnu reviju ”Lotosice style” već šestu godinu organizuju Humanitarna organizacija ”Lotosice” u saradnji sa Preduzećem Lotosice, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i BKC TK Tuzla. Nesvakidašnja revija posvećena je profesionalnoj rehabilitaciji, kao temeljnoj osnovi pridruživanja osoba sa invaliditetom na tržište rada.

-Iza nas stoji veliki trud i entuzijazam, jer naša je velika želja da osobe sa invaliditetom osposobimo. Prije svega želja nam je bila izvući žene iz izolacije. Rezultat toga je ono što gledamo u posljednjih šest godina na ovim revijama, kazala nam je Enisa Bratanović, direktorica Udruženja “HO Lotosice” Tuzla.

Modna revija je od izuzetne važnosti, jer je ogledalo radnog potencijala, znanja i vještina osoba sa invaliditetom, a što šalje poruku jednakosti. Publika je imala priliku vidjeti dio asortimana koje su izradile Lotosice, a riječ je o haljinama i odjevnim predmetima za dnevni i večernji izlazak, te dijelu radne opreme.

Koncept revije se razlikuje od sličnih događanja, jer u njemu, između ostalih, učestvuju osobe iz javnog života Tuzle i TK.

-Večeras je čast i zadovoljstvo biti dio ove priče. Sigurna sam da to sve učesnice večeras osjećaju i Lotosice, a i mi večerašnje manekenke. Mislim da će biti mnogo interesantno. Nadam se da će ova revija imati uspjeha. Nosim jednu kreaciju Lotosica i ovom prilikom im se zahvaljujem. Na ovaj način kupovinom njihovig modela želim da podržim njihov rad, istakla je Remira Osmanović, glumica.

Ugodnoj atmosferi doprinjeli su i Folklorni ansambl Panonija i Plesni klub Flamenko, Gradski vokalni ansambl Tuzlanke, Vokalni ansambl Libero, Muhamed Hame Nalić, Nesib Delibegović Nesko.

- Podržavam Lotosice i bilo koga kome je potrebna pomoć i rado se odazivam na sve što ide u humanitarne svrhe. Iz tih razloga se i večeras družim sa Lotosicama, kazao nam je Nesib Delibegović Nesko, estradni umjetnik.

U „Lotosicama“ je zaposleno 17 osoba, od čega je 70 odsto sa različitim stepenom i vrstom invaliditeta. Ove godine obilježavaju 19 godina rada udruženja i 12 godina preduzeća. Ako je suditi po onome viđenom na ovogodišnjoj reviji, proslaviće još mnogo rođendana.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik