Mješoviti hor "Lege Artis" upriličio spektakularan novogodišnji koncert (VIDEO)

U Bkc-u Tk u Tuzli upriličen je tradicionalni Novogodišnji gala koncert Mješovitog hora „LegeArtis“ sa gostima. Novogodišnji praznici su vrijeme darivanja, stoga je jedan od uspješnih tuzlanskih horova brojnoj publici poklonio predivne zvuke vokalno-instrumentalne muzike.

U pet godina postojanja i rada uz dirigentsku palicu magistra muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmina Hasića, mogu se pohvaliti veoma uspješnim nastupima i nagradama. Iza sebe imaju više od dvije stotine nastupa, a ovaj koncert ujedno predstavlja i sumiranje rezultata njihovog djelovanja.

Raznovrstan i atraktivan program koncerta obogatili su nastupi pjevača, instrumentalista i horova koji čine kulturnu scenu Grada Tuzle i Tk. Okupljaju ljude koje je u prvom redu povezala ljubav prema muzici, ali isto tako predstavljaju veoma ozbiljne ansamble, kojim se grad Tuzla, ali i Tk mogu itekako ponositi.Tako je publika imala priliku vidjeti  istinski muzički spektakl kroz nastupe ansambla „Libero“, Zbora „Slovenčice“ te Vokalnog ansambla „Tuzlanke“, iskazavši svoje istinsko zadovoljstvo zbog učešća na ovogodišnjem gala koncertu.

Razne muzičke stilove prilagođene prazničnom veselju na sceni izvelo je 140 izvođača, a ove godine tu su bili i gostujući Gradski mješoviti hor „Živinice“ te mješoviti hor BZK „Preporod“ Brčko

Da tradicija postojanja i rada gradskih horova u Tuzli i Tk opstaje i prenosi se sa generacije na generaciju, dokaz je i novosnovani Gradski dječiji hor „Slavuj“ koji je za veoma kratko vrijeme svojim nastupima osvojio simpatije i srca publike.

Kao gosti koncerta nastupili su i učenici škole harmonike „Dejan Milkunić“, zatim solisti Dženana Huseinagić-sopran i članica ansambla „Lege Artis“ te učenica SMŠ u Tuzli violinistica Emina Ljubunčić. Mješoviti hor „Lege Artis“ naredne godine obilježava pet godina uspješnog djelovanja, a članovi ovog tuzlanskog hora najavili su i organizovanje Drugog međunarodnog šampionata Lege Artis 2017. a koji će biti otvoren njihovim rođendanskim koncertom. Novogodišnji gala koncert Mješovitog hora „Lege Artis“ ove godine organizovan je po drugi put, a obzirom na veliki odziv publike, koja njihov praznični koncert uvijek sa zadovoljstvom proprati, nadaju se da će nastaviti tradiciju obilježavanja.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik