Video : Ajdin Hasanić sa svojim filmom "Ugašena mladost” postao zvijezda društvenih mreža

Ajdin Hasanić, mladi umjetnik iz Sanskog Mosta, student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu na profilima društvenih mreža objavio novi video kratkog naziva “Ugašena mladost”. Film je posvećen poginulim djevojkama - Editi Malkoč i Selmi Agić, ali i svim drugim osobama koje su stradale u saobraćajnim nesrećama. Scene su u potpunosti snimljene u Sanskom Mostu, a snimanje je trajalo sedam dana.

Hasanić je široj javnosti poznat po zanimljivim i poučnim videosnimcima. Njegovi kratkometražni filmovi, skečevi i parodije imaju više od tri miliona pregleda na YouTubeu, što je zaista fantastična cifra. S više od 160.000 pratilaca na Facebooku te 40-ak hiljada na Instagramu, on je jedna od najpopularnijih regionalnih zvijezda na društvenim mrežama.

Zajedno s prijateljima nastavlja snimati spotove poučnog karaktera, pokreće humanitarne akcije i širi pozitivnu energiju.

- Najveći broj saobraćajnih tragedija uzrokovan je konzumacijom alkohola i neprimjerenim upravljanjem motornim vozilima. Uostalom, svi smo živi svjedoci šumahera na našim ulicama, koji svakodnevno uzimaju mlade živote, a film je naš način da ukažemo na veliki problem na našim cestama, kao i da pokažemo da bi neka sljedeća žrtva mogla biti neko od naših najmilijih, kazao je Hasanić.

Produkciju filma potpisuje Exitmediafilm, odnosno Enes Hotić, koji je i sam autor brojnih, kako dokumentarnih, tako i igranih filmova. Treba napomenuti da su podršku projektu dali i Armin Muzaferija, Eldin Huseinbegović, Amel Tuka i Salko Zildžić.

- Ovo je naš prvi objavljeni film u 2017. Prošle godine smo javnosti prikazali više od desetak kratkometražnih i dva dokumentarna filma. Vjerujemo da smo ovim filmom postavili standard i zadali sebi zadaću što se tiče produkcijskog nivoa za naredne projekte, dodao je Hasanić. A koje naredne projekte priprema, Hasanić ističe:

- Ne volim planirati, da budem iskren. Znate onu: Ako želite nasmijati Boga, kažite mu svoje planove. Mi možemo planirati, a jedan je taj koji određuje svaki naš korak. Zasad mogu najaviti gostovanje u Švedskoj 19. januara, gdje će prvi put film vidjeti švedsko tlo. Ujedno, tu ću s Nevresom Softićem, ekspertom na polju informatičkih tehnologija, govoriti o socijalnim medijima, koristima i pošastima istih, kazao je Hasanić te dodao da je poruka za kraj ista kao i ideja najnovijeg filma - Oduzmi gas, ne život!

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik