OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAGRADE BAFTA 'La La Land' skupio najviše nominacija, slijede ga 'Arrival' i 'Nocturnal Animals'

Film Damiena Chazellea nominiran je u 11 puta te će opet biti favorit u većini kategorija. No, za razliku od Zlatnih Globusa, ovaj puta će mu glavni konkurenti biti film 'Dolazak' kanađanina Denisa Villeneuvea i 'Nocturnal Animals' amerikanca Toma Forda

Mjuzikl 'La La Land' nastavlja dominirati sezonom nagrađivanja, piše The Guardian. Film Damiena Chazellea s Ryanom Goslingom i Emmom Stone u glavnim ulogama nominiran je 11 za nagradu BAFTA koju uručuje Britanska akademija za film i televiziju. 'La La Land' natjecati će se u gotovo svim kategorijama, osim naravno u onima koje su posvećene isključivo britanskom filmu.

'La La Landu' će ovaj puta konkurirati znanstveno-fantastični film 'Arrival' te kriminalistički triler 'Nocturnal Animals'. Oba su filma nominirana u devet kategorija. Film Kennetha Lonergana 'Manchester By the Sea' slijedi sa šest nominacija.

Najviše nominacija među britanskim konkurentima prikupio je film Kena Loacha 'I, Daniel Blake' i to njih pet, dok je najnoviji film iz proširenog filmskog svemira Harryja Pottera, 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' također nominiran za pet nagrada.

Premda ga se smatra glavnim konkurentom 'La La Landu', film 'Moonlight' nominiran je za samo četiri BAFTA-e. Film 'Florence Foster Jenkins' s Meryl Streep u glavnoj ulozi također je skupio samo četiri nominacije.

The Guardian ističe da je možda najveće razočarenje na BAFTA-i izostanak većeg broja nominacija za film 'American Honey' redateljice Andree Arnold. Taj je film nominiran samo u kategoriji najboljeg britanskog filma gdje će se boriti protiv filmova 'Denial', 'Fantastic Beasts and Where to Find Them', 'I, Daniel Blake', 'Under the Shadow' i dokumentarno-igrani film 'Notes on Blindness'.

Velikani filma Martin Scorsese ('Silence') i Clint Eastwood ('Sully') ponovno nisu nominirani u niti jednoj kategoriji. Film 'Elle' i njezina glavna glumica Isabelle Huppert također nisu nominirani za niti jednu nagradu jer film u Velikoj Britaniji počinje igrati tek u ožujku. Zanimljivo je da će prošlogodišnji dobitnik Oscara za najbolji strani film 'Son of Saul' ove godine konkurirati za BAFTA-u u kategoriji najboljeg stranog filma.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik