Magacin Kabare pokrenuo projekt za mlade 'Potraga za sličnostima'

Zbog sveprisutnosti trenda u kojem se kroz politiku, školstvo i medije potenciraju različitosti među bh. etničkim skupinama, kreativni tim Udruženja Magacin kabare, uz podršku ambasade SAD-a, pokrenuo je projekt "Potraga za sličnostima" u koji su uključeni mladi iz Doboj Juga, Sanskog Mosta, Ljubuškog, Tomislavgrada, Lopara i Ribnika.

Formirani u četiri grupe koje se odnose na film, literaturu, slikarstvo i muzičku umjetnost mladi su unutar svojih sredina istraživali individualni i kolektivni identitet, te kulturno nasljeđe BiH. Njihova "Potraga za sličnostima" završava u Sarajevu gdje će od 16. do 20. januara u okviru petodnevnog kreativnog kampa nastaviti zajedničko istraživanje.

Polaznici kampa će uz pomoć svojih edukatora kreirati četiri različita umjetnička djela koja će 21. januara u obliku multimedijalnog performansa biti prikazana u Etnološkoj sali Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine.

Organizatori navode da većina mladih koji učestvuju u projektu nikada nisu imali priliku da posjete glavni grad BiH, pa je zbog toga Sarajevo odabrano kao lokacija na kojoj će se odvijati najveći dio projekta.

Cijeli proces radionica, pripreme i premijere performansa će biti prikazan u obliku dugometražnog dokumentarnog filma i prikazan dva mjeseca od premijere performansa. 

Ulaz na performans "Potraga za sličnostima" je besplatan, najavili su organizatori.

( Izvor : Fena )

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik