KUD "Puračić" dobilo priznanje Američke ambasade u BiH

Kulturno umjetničko društvo „Puračić“ nedavno se okitilo priznanjem Američke ambasade u BiH. U okviru projekta Izazov BiH „Izaberi zadatak, budi promjena“ KUD Puračić je nagrađeno za volonterski angažman. I u ovoj godini nastavljaju sa volonterizmom, uvježbavanjem novih koreografija i bratimljenja.


Članovi Kulturno umjetničkog društva „Puračić“ samo u prošloj godini učestvovali su u 28 volonterskih akcija uz angažman 389 volontera. Nije to ostalo neprimjećeno. U okviru projekta Američke ambasade u našoj zemlji Izazov BiH „Izaberi zadatak, budi promjena“ KUD Puračić je nagrađeno za volonterski angažman.

-Najljepša riječ je upravo ta priznanje. To znači da je neko primjetio naš trud i rad, da je vrijedilo sve ono što radimo, kazao nam je Hazim Osmanović, predsjednik KUD „Puračić“ Lukavac.

Osim volonterizma prošla godina bila je uspješna za KUD „Puračić“. Lista događaja na kojima su učestvovali sadrži 81 aktivnost. Uprkos hladnoči i minusima članovi KUD „Puračić“ aktivni su i u ove zimske dane. Vrijeme koristi za uvježbavanje novih koreografija i početak realizacije planova za 2017. U KUD-u su obradovani su još jednom viješču iz Ambasade Republike Turske.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Turske odobrilo bratimljenje općine Havsa-Edirne sa općinom Lukavac.Ovime su stvorene pretpostavke da se dugogodišnja kulturna saradnja koju je KUD Puračić imao sa ovom općinom proširi i na drugim poljima, kazao nam je Hazim Osmanović, predsjednik KUD „Puračić“ Lukavac.

Iz KUD „Puračić“ za najavljuju da će nastaviti istim tempom i elanom. A nagrade i bratimljenja su, kažu, uvijek dobrodošla.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik