Predstava ˝Sunce tuđeg neba˝ 1. februara u BKC-u

Fenomenalna pozorišna predstava "Sunce tuđeg neba" koju je tuzlanska publika doživjela 20. decembra 2016. godine u BKC TK, izazvala je ogromno interesovanje publike za još jednim izvođenjem.

Prvog februara (01.02.2017. godine) zakazujemo novi termin i prvu reprizu sjajnog glumačkog ostvarenja glumca Dragana Marinkovića Mace, koji je ovim monodramskim prikazom "Sunce tuđeg neba" opravdao epitet - regionalne hit predstave koja ruši sve tabue, a posebno svakodnevno razmišljanje svih ljudi sa ovih prostora "otići ili ostati?".

Junak ove priče je "višenacionalan i multikulturalan” i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas. U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje: otići ili ostati?

Surova realnost prosječnog balkanskog čovjeka prikazana iz ugla maštovitog, načitanog, školovanog i nadasve nadprosječno inteligentnog čovjeka. Tragikomične situacije u kojima se nalazi naš junak, dovešće vas do urnebesnog smijeha. Ali i do suza...

Dragan Maca Marinković je dočarao publici kakav kameleon je naš čovjek, spreman da se prilagodi svakoj novonastaloj situaciji, uvjeravajući sam sebe da je donio dobru odluku i da mu je "ovdje" bolje nego "tamo". Mada i sam zna da se debelo zajebao. Kroz cijelu predstavu postavlja se pitanje: " Da li ostati ili otići? Gdje?", jer naš junak se bori mišlju koje od dva zla je mrvicu manje. Ne leži naše prokletstvo u mjestu obitavanja, nego u nama, jer govorimo što ne mislimo, ljubimo koga ne volimo...

Ko se ne prepozna u ovoj satiričnoj životnoj priči, živio je uzalud. Ili je šupak. Vjerovatno oboje...

Devedeset minuta uz Macu proleti kao tren.

Ulaznice po cijeni 10 KM i 15 KM možete nabaviti u marketing službi BKC, CD Shopu Sejo i Vili, Gradski TAXI 15-25, trafika iNovine u Bingo City Centru.

Rezervacije ulaznica na 066- 645-495

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik