Premijera predstave ‘Tako je govorio Lepi’ 25.februara u BKC-u Tuzla

„Tako je govorio Lepi“ je novi autorski projekat velikog filmskog i pozorišnog glumca Harisa Burine. Poznat je po mnogobrojnim filmskim, i tv ulogama (Audicija, Tetovirano pozorište, Život radnika, Kuduz, Viza za budućnost, Nafaka, Nebo nad krajolikom, Dobro uštimani mrtvaci, Lud, zbunjen, normalan, Dobrodošli u Orient Expres i mnogim drugim ulogama). Sa predstavom „Audicija“ razgalio je čitavu bivšu Jugoslaviju, igrao u kultnoj predstavi „Tetovirano pozorište“ ASU Sarajevo, dok je za „Ptice Sarajeva“, dobio „pozorišnog Oskara“ na čuvenom festivalu u Edinburgu.


Nova predstava nastaje nakon „Ćorkana“, monodrame po tekstu Ive Andrića sa kojom je dosad igrao preko 150 puta širom BiH, regiona i Evrope. „Tako je govorio Lepi“ je komedija čije se nastajanje poklopilo sa snimanje dugometražnog igranog filma „Balada o Pišonji i Žugi“ u kojem igra ulogu Lepog, legendarnog lika iz iste pjesme. Tako je nova predstava dobila svoje ime, a u njoj se Burina krajnje zabavno i lucidno poigrava ali uvijek i dobronamjerno sa ovdašnjim mentalitetom i ljudima. Tako će se u predstavi prepoznavati Sarajlije, Zeničani, Tuzlaci, Mostarci, Sandžaklije ali i Crnogorci, Srbi, Hrvati, Slovenci i drugi, a posebno mjesto u predstavi zauzimaju anegdote o velikim ovdašnjim muzičkih, filmskih i sportskih zvijezdama.
Koje su to zvijezde i ko su još sve likovi ove komedije koja se dugo čekala, saznat ćete ako dođete na premijeru ove predstave koja je zakazana za 25. februar ove godine od 20 sati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Ulaznice po cijeni od 15KM (I-X reda) i 10KM(XI – XXVI reda) možete kupiti svakoga dana na biletarnici BKC-a Tuzla, CD Shopu Sejo&Vili i u caffeu Pink Panter Stupine/Tuzla.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik