Monika Beluči otvara Beogradski FEST

Na Festu, koji se održava od 24. februara do 5. marta, najveća zvijezda biće italijanska ljepotica Monika Beluči.

Monika Beluči i film Emira Kusturice "Na mlečnom putu" otvoriće u beogradskom Sava centru 24. februara 45. Međunarodni filmski festival FEST na kome će biti prikazano 95 premijernih filmova. Publika će u glavnom programu moći da vidi 15 filmova iz 12 zemalja, poznatih autora kao što su Haim Tabakman, Argiris Panimitropulos, Đuzepe Pičoni, Kiril Serebrenikov, Nevio Marasović, Pavel Lungin, Hana Jušić, Damjan Kozole i drugi.

Za glavnu nagradu u nacionalnoj selekciji konkurišu filmovi srpskih režisera ; Bojana Vuletića, Luke Bursaća, Danila Bećkovića, Dana Komljena, Tamare Drakulić, Filipa Kovačevića i Miloša Radovića. Predsednik žirija ovogodišnjeg FEST-a je režiser Srdan Golubović, a predsednik žirija za najbolji srpski film je hrvatska glumica Ksenija Marinković.

U 45 godina dugoj historiji crvenim tepihom prošetali su neka od najvećih reditelja današnjice kao što su Teo Angelopulos, Bob Rafelson, Volker Šlendorf, Dejvid Kronenberg, Ken Rasel ili Vim Venders. Prvi Fest, pod podnaslovom "Hrabri novi svet", otvoren je 9. januara 1971. u Domu Sindikata, projekcijom filma "Meš" Roberta Altmana. Zamišljen kao godišnji presjek najboljih filmova sezone, beogradski Međunarodni filmski festival Fest izrastao je u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda, uz koga su odrasle mnoge mlade generacije. U historiju festivala upisani su i mnogobrojni veliki svjetski glumci i reditelji koji su bili gosti festivala: Marčelo Mastrojani, Harvi Kajtel, Liv Ulman, Bernardo Bertoluči, Sofija Loren, Robert de Niro, Antonioni, Džoni Dep, Miloš Forman, Katrin Danev, Vim Venders, Abaz Kjarostami ili Hana Šigula. Do sada - Fest je imao više od četiri miliona gledalaca i skoro 4.000 značajnih svjetskih filmova - koji su na njemu imali jugoslovensku, srpsku, a često i regionalnu premijeru.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik