Grad Tuzla ponovo će biti domaćin dječijeg festivala "Majski cvijet"

Organizacijski odbor festivala obavještava da se od ove godine ponovno u Tuzlu vraća festival dječije pjesme "Majski cvijet".

"Majski cvijet" počeo je sa radom 1974. godine, a njegovi osnivači su bili Šimo Ešić, Vinko Krajtmajer i Branislav Pero Štumpf. Festival se, sve do ratnih devedesetih, održavao u organizaciji Doma mladih u Tuzli.

Udruženje gradski dječiji hor "Slavuj" i dirigent Renata Bagarić u dogovoru s osnivačem, ponovno pokreće ovaj festival dječije autorske pjesme.

"Vraćanjem ovog festivala pružamo priliku malim pjevačima naše sredine, a i šireg regiona, da pokažu svoje muzičko umijeće i talenat. Ovo je nastavak misije da, kako kroz gradski dječiji hor "Slavuj", tako i kroz ovaj festival vratimo dječijoj pjesmi zasluženi značaj, a festivalom se značajno obogaćuje i upotpunjuje muzički i kulturni život Tuzle i šire regije", ističe umjetnička direktorica novopokrenutog festivala, Renata Bagarić.

Već od prve godine ponovnog pokretanja, festival će imati međunarodni karakter, a zadržat će i logotip i obilježja po kojima je "Majski cvijet" bio prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji.

Poziv na konkurs i propozicije festivala bit će uskoro objavljene, a festival je planiran u drugoj polovini maja mjeseca u JU Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik