Sinan Alimanović kandidat za Šestoaprilsku nagradu

Pravo je vrijeme da se nagradi Sinan Alimanović koji je cijeli život posvetio jazzu održavajući ga živim u Gradu Sarajevu

Muzičko udruženje “Simfo”, Udruženje za kulturu, podršku i edukaciju građana „Okean“ i Grupa Građana Grada Sarajeva kandidirali su pijanistu, kompozitora, dirigenta, aranžera i profesora Sinana Alimanovića za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva.


Muzičko udruženje “Simfo” ističe da već dugi niz godina niko od stručnjaka iz svijeta muzike nije dobio Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva, te da je pravo vrijeme da se nagradi Sinan Alimanović koji je cijeli život posvetio jazzu održavajući ga živim u Gradu Sarajevu, ali i promovirajući Sarajevo, u najboljem svjetlu, u cijelom svijetu. Simfo smatra da bi Grad Sarajevo trebao odati počast Sinanu Alimanoviću, u vidu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, jer je najmanje što, kao grad, može učiniti jeste podržati velikog umjetnika kakav je Sinan Alimanović:

“Sinan Alimanović je ličnost koja je čitav svoj život posvetila i požrtvovala jazzu, održavajući ga živim u Gradu Sarajevu. Sinan Alimanović je mnogo prije postojanja različitih festivala i novih omladinaca, održavao jazz živim puno kvalitetnije i žustrije, te ga je održao na visokom nivou za generacije koje su došle i dolaze", saopštili su iz Muzičkog udruženja “Simfo”.

Udruženje za kulturu, podršku i edukaciju građana Okean, također je jednoglasno kandidovalo Sinana Alimanovića za Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva jer smatra da je ova nagrada već odavno trebala biti u rukama jedinstvenog umjetnika kakav je Sinan Alimanović. Kada niko nije obraćao pažnju na stradanja u BiH, Sinan Alimanović je svojim zalaganjem netjerao Evropu da se zapita: otkud ovakvi talenti u ratom zahvaćenom području i ko je taj koji čuva dostojanstvo u kulturi. Upravo, Sinan Alimanović je čuvao, ali i dalje čuva, sjeme kulture, kako u ratu, tako i u miru, za mlade generacije i zbog toga treba biti nagradjen:

“Zar ima u Sarajevu neko ko je zaslužio više Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva, od Sinana Alimanovića? Ako je dobio poštovanje na svjetskom nivou, treba ga dobiti i u Sarajevu, to jest poštovanje je prvo trebao dobiti u Sarajevu.” – navode iz Udruženja za kulturu, podršku i edukaciju građana Okean.

Grupa Građana Grada Sarajeva, pokraj što je kandidirala svog sugrađanina Sinana Alimanovića, snimila je i niz videa u kojima građani različitih generacija i profesija, obrazlažu zašto Sinan Alimanović treba biti dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik