Polaznicima škole filma OFF-a će biti omogućeno snimanje prvjenca

Omladinski Film Festival (OFF) ove godine dolazi bogatiji za još jedan dodatni program - Školu filma, u okviru koje će polaznici imati teoretska predavanja i radionice, nakon čega će moći doživjeti pravi filmski set i snimiti svoj prvjenac.

Kenan Musić, direktor OFF-a je kazao da će svi imati priliku za grupne i individualne časove te mogućnost usavršavanja produkcijskih, režijskih ili scenarističkih vještina dobiti ukupno deset polaznika od 18 do 21 godine. Također je istakao kako će predavači biti iskusni domaći i strani filmski radnici sa mentorom za režiju i produkciju, te da će rezultati dvomjesečnog rada biti predstavljeni nakon Festivala koji će trajati od 26. do 30. jula.

Nejra Latić-Halusić, rediteljica iz Sarajeva, bit će glavna mentorica na radionicama, a očekuju se i predavači iz Berlina i Brisela, sa kojima su pregovori u toku. Također, neki od učesnika bit će Abdulah Sidran, Jasmin Duraković, te Adnan Hasković.

Po završetku teoretske nastave, u okviru koje će polaznici učiti o režiji, scenariju, produkciji i glumi, pristupit će snimanju svog prvjenca. Snimanje će se održavati tokom jula u Sarajevu, a krajem tog mjeseca na ceremoniji zatvaranja Festivala i dodjeli nagrada publici će biti predstavljen trailer snimljenog filma, kao i ekipa koja je na njemu radila. Po završetku Festivala, isti film bit će predstavljen širom BiH, a imat će i svoju TV premijeru.

Rok za prijavu u OFF Školu filma mjesec mart, a ista je besplatna za sve polaznike.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik