Print this page

VIDEO : „Bosanska bajka“ u produkciji BKC TK Tuzla pred publikom 27.februara

U BKC-u TK Tuzla započeo je rad na pozorišnoj predstavi „Bosanska bajka“ u režiji Nedima Malkočevića i produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Predstava „Bosanska bajka“ autorski je projekat glumca Nedima Malkočevića, a namijenjena je za djecu osnovnih škola, da na jedan bajkovit, edukativan, zabavan i inspirativan način uputi osnovce u bosansku historiju, tradiciju i ljepotu, te afirmiše potrebu za brigu o bosanskom jeziku i kulturi.

„Bosanska bajka“ govori o tri učenika koja u muzeju otvore zabranjenu knjigu zbog koje budu začarani. Da bi uklonili čaroliju ovo troje mladih ljudi koje su utjelovili Hasiba H. Mehmedović, Hasan Sušić i Feđa Zahirović, kreću na bajkoviti put po Bosni i Hercegovini na kojem uče o našem jeziku, planinama, rijekama i prelijepoj pjesmi sevdalinci. Upravo zbog toga ozbiljan segment predstave čini autorska muzika koju potpisuje Mirela Ibrahimović Mehanović dok je za scenografiju zadužen Hari Ejubović. Premijera koja će biti upriličena povodom Dana nezavisnosti BiH, zakazana je za 27. februar, dok će prva repriza na sceni BKC-a TK Tuzla biti odigrana dan kasnije.

Sagovorinici u prilogu : Nedim Malkočević , autor projekta i reditelj , Feđa Zahirović, glumac i Mirela Ibrahimović Mehanović, umjetnički rukovodilac BKC TK Tuzla.

Media