Drugi Round Trip Festival ove godine posvećen je kulturnoj razmjeni između Italije i Bosne i Hercegovine

Drugi Round Trip Festival koji je ove godine posvećen kulturnoj razmjeni između Italije i Bosne i Hercegovine bit će otvoren 9. februara u Rimu, a trajat će do 12. februara.

Ovaj Festival predstavlja razmjenu programa koji uključuje prikazivanje filmova zemlje u fokusu, u kino klubu "Il Kino", nakon čega će italijanski filmovi biti prikazani u Bosni i Hercegovini. Prošle godine u oviru programa predstavljana je razmjena između Njemačke i Italije.

Osnovni cilj Festivala je stvoriti suradnju između filmskih autora iz različitih zemalja, te omogućiti razmjenu iskustava uglavnom između filmskih autora, ali i filmskih autora s publikom iz različitih zemalja. Projekat je podržao Državni ured za film pri Ministarstvu kulture Italije.

Ovogodišnji program realizovan je u saradnji sa Udruženjem filmskih radnika BiH, a italijanskoj publici će biti prikazani filmovi: dokumentarni film "Soul Train" Nermina Hamzagića, igrani film "Naša svakodnevna priča" Ines Tanović, selekcija kratkih igranih filmova "Još jedan dan" Tine Šmalcelj, "Sjećam se" Elme Tataragić, "Inverzum" Damira Bašića i "Crveni snijeg" Mersihe Husagić.

Gosti programa bit će rediteljica i scenaristica Tina Šmalcelj i glumica Maja Izetbegović te će sa njima biti održani razgovori nakon projekcija filma, saopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH.

(FENA/RTVTK)

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« August 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prijava

Korisnik