NAJAVA: Promocija romana "Doba uvelog cvijeća" autora Ise Balkana

Promocija knjige „Doba uvelog cvijeća“, mladog autora, Ise Balkana će se održati u četvrtak 16. februara od 17:30 sati u Biblioteci "Derviš Sušić".

Promotori su: prof. Jasminka Hadžić, prof. dr. Edina Šarić i  prof. dr. Sead Nazibegović.

Naslovom „Doba uvelog cvijeća", sintagmom koja odzvanja sa samog kraja romana: „Imali smo svjetlost, upoznali smo tamu! Imali smo cvijeće našeg plemena. I eto, sudariše se svjetlo i tama, te nastade Doba uvelog cvijeća", a nagovještenog u Predgovoru, Isa Balkan asocijativnim putem, sve nas koji ga poznajemo kao vrsnog pjesnika, podsjeća na naziv svoje zbirke poezije „Kada su ruže poljednji put cvjetale".
Ova proza aktualizira sami život, sve njagove zemaljske i nebeske drame u posve jasnoj i nedestiliranoj iskustvenoj očitosti. Isa je svoju spisateljsku rudu za ovaj roman crpio iz najjednostavnijih, a ujedno najopasnijih ponora čovjekove prirode. Zagrljaj „Zla“ je katkad toliko predvidljiv, slučen i očit kako se približavamo kraju romana, kao da sa njom ima već unaprijed potpisan ugovor.

Isa Balkan, iza sebe ima nekoliko samostalnih večeri poezije u prepunim salama, nastupe na mnogim manifestacijama, čest je učesnik humanitarnih akcija. Također, Isa se pojavljuje u brojnim televizijskim emisijama edukativnog karaktera, velika je potpora mladim umjetnicima, tako da se pojavljuje i kao recezent i lektor na knjigama: „Ornament ljubavi“, „Elegancija duše“ i „Majka“.

Sav svoj književni rad i trud krunisao je 2012. godine knjigom pjesama „Kad su ruže posljednji put cvjetale“, zatim 2013. godine knjigom „Sjaj u tmini“ i 2015. godine knjigom „Ja ne znam da umrem“.

Isa, također, i dalje neprekidno stvara, u svojim djelima neumorno ubija junake, voli neke djevojke i bori se protiv svake vrste nepravde.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik