Print this page

Predstavnici BiH na Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana

Međunarodni žiri za izbor umjetnika koji će učestvovati na 18. Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana, od 4. do 9. maja u Albaniji, prihvatio je prijedlog bosanskohercegovačkog selektora za poeziju Edina Pobrića da na Bijenale pozove Naidu Mujkić, te prijedlog selektorice za muziku iz BiH Alme Aganspahić da u tom segmentu BiH predstavlja Funk Sevdah Project.

Utemeljitelj, direktor 10. Bijenala 2001. te prvi i počasni predsjednik Bijenala Ibrahim Spahić čestitao je umjetnicima iz svih zemalja Evrope i Mediterana na izboru i posebno naglasio da je posvećenost temi "Welcome Home" odgovor umjetnika na svjetski problem migracija.

Povodom tog izuzetnog događaja, Međunarodni centar za mir (IPC) je, u skladu sa svojim Apelom za podršku izbjeglicama, raspisao sa ULUPUBiH konkurs za najbolji plakat o temi "Welcome home".

Konkurs će biti otvoren do 15. februara, a radovi će biti predstavljeni javnosti 25. februara u okviru programa "Sarajevske zime", kada će stručni žiri proglasiti pobjednika konkursa, saopćeno je iz Pres centra IPC Sarajevo.

(FENA / RTVTK)