VIDEO : Soundtrack Domovina najavljuje premijeru predstave „Bosanska bajka“

Za Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i 20 godina od postojanja i rada Bosanskog kulturnog centra Tuzla u ponedjelak 27. februara na velikoj sceni premijer će biti izvedena predstava „Bosanska bajka“ u režiji Nedima Malkočevića i produkciji Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona. Predstava je autorski projekat glumca Nedima Malkočevića, a namijenjena je za djecu osnovnih škola, da na jedan bajkovit, edukativan, zabavan i inspirativan način uputi osnovce u bosansku historiju, tradiciju i ljepotu, te afirmiše potrebu za brigu o bosanskom jeziku i kulturi.


„Bosanska bajka“ govori o tri učenika koja u muzeju otvore zabranjenu knjigu zbog koje budu začarani. Da bi uklonili čaroliju ovo troje mladih ljudi koje su utjelovili Hasiba H. Mehmedović, Hasan Sušić i Feđa Zahirović, kreću na bajkoviti put po Bosni i Hercegovini na kojem uče o našem jeziku, planinama, rijekama i prelijepoj pjesmi sevdalinci. Upravo zbog toga ozbiljan segment predstave čini autorska muzika koju je radila Mirela Ibrahimović Mehanović, tekstove pjesama potpisuje Samir Karić, a scenografiju radi Hari Ejubović.
Nakon uspjeha predstave „Srebrna krv“ mnogi i ovoj predstavi prognoziraju dug scenski život. Premijera je planirana 27. februara u 12:00 sati, a prvo reprizno izvođenje istog dana u 14: 00 sati. Jučer je kao najava predstave objavljen i soundtrack Domovina.

Ovu svojevrsnu himnu predstave pjevaju glumci Hasiba H. Mehmedović i Hasan Sušić. Tekst je napisao Samir Karić, a muziku je komponovala Mirela Ibrahimović-Mehanović.

Pjesma je snimana u studiju MAT u Tuzli, a aranžman je uradio Dragan Divjak.

Dijelove spota je snimao Senad Pirić Čupo, a za očaravajuće kadrove ljepota naše domovine snimljene dronom zaslužna je firma dron.ba.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik