Dušan Sekulić u sklopu turneje „Ljubav nije samo riječ”nastupio u Lukavcu

Rotaract klub Lukavac organizovao je humanitarni koncert virtuoza na klasičnoj harmonici, magistra Dušana Sekulića u sklopu turneje „Ljubav nije samo riječ”. Koncert je izazvao veliko interesovanje publike pa je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Sam koncert Dušana Sekulića i benda je muzički spektakl koji vas u konačnici ostavlja bez daha. Sve vrijeme vas drži na ivici stolice dok ste u iščekivanju novih tonova i dešavanja. Bend svojom energijom i predanošću nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a maestralnost, vrcavost i virtuoznost Dušana Sekulića zadovoljio je i najzahtevnije uho i oko.


Dušan Sekulić je 1985 godine rođen u Sarajevu, a potom nastavlja život u Bijeljini, gradu u kojem njegovi Sekulići žive duže od stotinu godina. Harmoniku je zavolio već u petoj godini i vrlo brzo pokazao svoj raskošni talenat. Prvi učitelj mu je bio Mehmed Hanušić, čuveni majstor na harmonici i muzički pedagog. Osnovnu i srednju muzičku školu završio je u Bijeljini, a presudnu ulogu za Dušanovu ljubav prema klasici imao je profesor magistar Obrad Kajtović. Počeo je redovno vježbati, a potom su uslijedila takmičenja i nagrade. Muzičko obrazovanje nastavlja na prvoj privatnoj Akademiji lijepih umjetnosti u Beogradu. Po završetku prve godine, nakon jednog koncerta u Austriji, prihvata ponudu za nastavak studija na bečkom konzervatoriju "Gustav Mahler". U klasi magistra Jovice Đorđevića usavršava svoju tehniku, završava konzervatorij i osvaja prve nagrade na takmičenjima u Austriji, Hrvatskoj i Italiji. Kako veli, imao je čast i zadovoljstvo da predstavlja BiH na svjetskom trofeju u Sarajevu. Dušan Sekulić voli svirati jer, kaže, voli pustiti dušu na slobodu. Anđelisa rado svira, ali ga fasciniraju Bah i Mozart. Cijeni Bahovu preciznost, ali voli Mozartovu širinu.
Dušan je do sad ostvario san mnogih dječaka. Uspješan je muzičar a svojevremeno je bio i vrlo uspješan fudbaler. Naime, sve vrijeme školovanja profesionalno igra fudbal kako bi mogao plaćati školarinu.
No, ipak se odlučuje za muziku koja postaje njegov životni poziv. Upisuje konzervatorij "Franz Schubert" gdje završava pedagoški smjer harmonike, te obavezni drugi smjer džez klavira. Uporedo predaje, a na istom konzervatoriju završava i master studij. Ipak, ne pronalazi se u poslu predavača i za sada ne prihvata primamljive ponude iz Austrije.
Prije par godina vratio se u BIH gdje raznim projektima nastaji napraviti nešto novo jer smatra da savremeno doba nudi mnogo toga ružnoga, ali da sport, umjetnost i ljubav roditelja mogu biti dobar oslonac u životu.
Dušanova energija oduševila je i Lukavčane koji su svojim dolaskom na koncert u velikom broju podržali i pomogli jednu humanitarnu akciju. Sredstva prikupljena od prodaje ulaznica bit će iskorištena za kupovinu didaktičkih sprava obdaništu za djecu sa posebnim potrebama i autizmom “Mali svijet” iz Lukavca.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik