OSCAR 2017: NAJBOLJI FILM "MOONLIGHT", "LA LA LAND" DOBITNIK OSCARA U ŠEST KATEGORIJA

Film "Mjesečina" proglašen je najboljim filmom pretekavši tako favorizirani "La La Land", koji je na kraju večeri obilježene raznovrsnošću osvojio šest Oscara od četrnaest nominacija.
Emma Stone dobila je nagradu za najbolju glumicu, za koju je to bila druga nominacija nakon deset godina karijere, a za ulogu u filmu koji je posveta zlatnom dobu Hollywooda i filmovima Ginger Rogers i Freda Astairea, već je nagrađena Zlatnim globusom i cijelim nizom nagrada. U utrci za Oscara pretekla je Isabelle Huppert, Ruth Negga, Natalie Portman i Meryl Streep, kojoj je ovo bila dvadeseta nominacija.

Zvijezda filma "Manchester by the Sea" Casey Affleck proglašen je najboljim glumcem, a pretekao je Denzela Washingtona, Andrewa Garfielda, Ryana Goslinga i Vigga Mortensena. Drama "Manchester by the Sea" redatelja i scenariste Kenneth Lonergan dobitnik je nagrade Oscar za izvorni scenarij.
"Rado bih rekao nešto bolje i pametnije... jednostavno sam zapanjen da sam uopće uključen u ovo", - rekao je Affleck, kojem je ovo bio prvi Oscar. Ulogom depresivnoga muškarca koji se odjednom, nakon bratove smrti, mora brinuti za nećaka tinejdžera, kažu kritičari, Affleck je napokon izašao iz sjene slavnoga starijeg brata Bena kojeg je i pozdravio u zahvali.

Prvoga Oscara osvojili su i sporedni glumci Viola Davis i Mahershala Ali za uloge u filmovima "Fences", odnosno "Mjesečina". Oscara za najbolju mušku sporednu ulogu Ali je dobio za ulogu dilera koji se počinje brinuti o dječaku u "Mjesečini", intimističkoj drami o crnom mladiću, homoseksualcu, koji odrasta u siromaštvu.

Oscara je dobila i Viola Davis za ulogu prevarene žene u filmu "Fences" u kojemu glumi uz Denzela Washingtona koji je film i režirao.

Redatelj "La La Landa" Damien Chazelle u 32. godini postao je najmlađi redatelj koji je dobio tu nagradu.
"Ovo je jako velika čast i želio bih čestitati ostalim finalistima. Bio sam jako počašćen što sam se ove godine našao u vašem društvu", rekao je mladi redatelj primajući zlatni kipić na pozornici Dolby Theatra u Los Angeles. "Hvala vam što ste tako sjajni redatelji, vi me inspirirate svaki dan", dodao je Chazelle.
Romantični mjuzikl "La La Land", priča o glumici u usponu i jazz pijanistu u Los Angelesu, na kraju je dobio šest Oscara - za glavnu žensku ulogu, za režiju, za glazbu, za najbolju pjesmu, za scenografiju i za filmsku fotografiju.
Iranski redatelj Asghar Farhadi, dobitnik je Oscara za najbolji film na stranom jeziku, za film "Trgovački putnik".

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Prijava

Korisnik