U Tuzli otvoren Dječiji festival "Vezeni most"

U BKC u Tuzli svečano je otvoren 13. međunarodni dječiji festival "Vezeni most“. U okviru četverodnevne manifestacije, između ostalog, bit će upriličene izložbe, promocije knjiga, umjetničke i kreativne radionice za učenike osnovnih i srednjih škola, te studente.


Čast da zvanično otvori Dječiji festival "Vezeni most“ pripala je Dejanu Aleksiću, prošlogodišnjem dobitniku nagrade “Mali princ” za najbolju dječiju knjigu u regionu.


-Osobito mi je zadovoljstvo što sam čuo da imam zadatak da otvorim ovaj festival. Nisam prvi put u Tuzli, ali je za mene ovo najsrećniji trenutak, kazao je Dejan Aleksić, prošlogodišnji dobitnik nagrade “Mali princ”.

Dječiji festival ˝Vezeni most˝ i ove je godine počeo prigodnim pjesmama i plesom. Izveli su ih, između ostalih,
učenici tuzlanskih i živiničkih osnovnih škola i mališani iz obdaništa “Sunčica” i „Aladin“ iz Tuzle.

-Meni je ovdje super. Moja drugarica i ja učestvujemo sa dvije recitacije i mnogo se radujemo, kazala je Ema Cipurković, učesnica festivala.

Festivalu i druženju raduje se i njena drugarica.

-Ja već par godina poznajem čika Šimu Ešića i rado čitam njegove knjige. Zato mi je drago što danas prisustvujem ovoj manifestaciji, kazala je Larisa Trle, učesnica festivala.

Prvi dan festivala otvorena je izložba ilustracija Ivane Ćurić koja je postavljena u BKC Tuzla koji je od početka godine domaćin blizu 280 kulturnih događaja.

-Ali nam je ovo najdraži događaj. Vidimo da će sa ovom dječicom BKC Tuzla imati kontinuitet u radu još nekoliko godina i godina., kazao je Edis Bajić, direktor BKC Tuzla.

Ni ove godine neće nesostajati kreativnih radionica, zabave i druženja sa piscima, na kojima će
biti predstavljanje i nove knjige za djecu izašle između dva festivala.

-Ovo što će se događati u ova četiri dana je samo nastojanje da knjizi damo ono što joj pripada, pogotovo dječijoj knjizi, jer od djece sve počinje na njima i opstaje. Ako se ne budemo dovoljno bavili djecom na pravi način, onda će oni pokupiti iz okoliša ono što im se ružno dešava, kazao je Šimo Ešić, direktor Dječijeg festivala »Vezeni most«

Kao kruna dešavanja Dječijeg festivala „Vezeni most“ u petak će biti izabrana najbolja dječija knjiga 2015 u regionu. Njenom autoru pripast će nagrada ˝Mali princ˝.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik