Predstava "Dame biraju" uskoro ponovno u Tuzli

Nakon odličnog prijema publike prije nešto više sedam mejseci, predstava „Dame biraju“ u produkciji Altteatara i režiji Admira Glamočaka, u BKC-u Tuzla ponovo igra u subotu, 6. novembra s početkom u 20:00 sati.

 Gledalište predstave „Dame biraju“ jedno je od mjesta u kojima je tokom protekle dvije godine zasigurno bilo najviše smijeha. Beskrajno duhovita, zabavna i smiješna, nepredvidljiva i napeta predstava u kojoj ima mnogo muških razgovora, strahova, ljubavi, problema sa majkama i ženama su razlozi zbog kojih se publika čak i po nekoliko puta vraća u gledalište.

Ono što posebno mami uzdahe svih dama i golica im maštu su posebno osmišljenje plesne točke, a vrhunac je striptiz u kojem momci skidaju sve sa sebe!

Komedija s ozbiljnom tematikom “Dame biraju” do sada je pokupila sve pozitivne kritike publike i kolega iz struke. Izvođenjem komada “Dame biraju” pokušavaju mlade ljude potaknuti na razmišljanje o budućnosti i mogućnostima u društvu u kojem se nalaze.

Podsjetimo, pritisnuti besposlicom, a samim tim i besparicom, petorića mladića riješenje svojih egzistencijalnih problema pokušavaju pronaći kao striperi u noćnom klubu. Predstava tretira probleme mladih ljudi, ne samo u BiH, nego i regiji, i apostrofira pitanje da li je rješenje problema odlazak negdje drugo ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život.

Režija: Admir Glamočak

Asistentica režije: Amra Mehić

Kostim i scena: Lejla Hodžić

Producent: Slaven Vidak

Grafički dizajn: Naida Begović

Ton i svjetlo: Irhad Hodžić i Rusmir Efendić

Garderoba: Nevzeta Musabegović

Igraju: Amila Terzimehić, Enes Salković, Adnan Goro, Emir Fejzić, Mirza Dervišić, Davor Sabo, Damir Kustura, Sanjin Arnautović.

BKC Tuzla / Početak 20 sati / Info: 035/ 282 296

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik