Nevjerovatan slikarski taklenat mladog Konjičanina

Jedanaestogodišnji Semir Brkić iz Konjica će bez sumnje postati poznato ime na umjetničkoj sceni BiH. On ima fotografsko pamćenje i sliku može da naslika do najsitnijih detalja.


Ovaj talentovani dječak učenik je 6. razreda “Druge osnovne škole” u Konjicu. Otac mladog umjetnika Husein Brkić, kaže kako su već u drugom razredu Osnovne škole primijetili ljubav prema slikanju, te ga ubrzo upisali u školu slikanja „Zuko i Lazo“ u Konjicu kod profesora, Vedata Mujana.
Od materijala koristi akril na kartonu, omiljena tema mu je priroda, a prema riječima njegovog oca, sam kupuje materijal za slikanje.

-Već smo prodali četiri njegove slike, tako da se praktično samofinansira, a i rodbina iz dijaspore pošalje nešto od pribora što mu je potrebno. Uglavnom su to kistovi, platna i boje , kazao je Semirov otac.

Osim dobrog uspjeha u slikanju, odlikaš je i u školi. Uz sve to, trenira i fudbal u školi fudbala „Bambino“.


-On ustane u sedam, jer je prva smjena u školi gde bude do 13 sati. Ponedjeljkom ima trening i uveče školu slikanja. Srijedom i nedjeljom, takođe trening, a subotom igra utakmice u ligi mladih u Hercegovini. Domaći zadatak radi čim dođe iz škole, malo odmori, zatim uči i priprema se za naredni školski dan, a onda se malo i igra sa svojim vršnjacima, otkriva Semirov otac.

Želja mu je da jednog dana zaigra u FK Velež, jer je veliki navijač Veleža, a i najmlađi je član Red Army Konjic. Zanimljivo je da je ime dobio po legendarnom fudbaleru Veleža, Semiru Tuceu.

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik