U organizaciji GO SDA Tuzla održana tribina "Uticaj pozitivnih procesa Reformske agende na razvoj tuzlanske regije" (VIDEO)

„Uticaj pozitivnih procesa Reformske agende na razvoj tuzlanske regije“ naziv je javne tribine koju je u BKC - a Tuzla organizovao Gradski odbor SDA Tuzla. Uvodničar tribine bio je premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić. Tribini su prisustvovali i predstavnici federalne i kantonalne vlasti, rukovodstvo i članovi SDA, predstavnici drugih političkih partija te brojni građani.

Posjeta premijera Federacije Bosne i Hercegovine, Fadila Novalića, predstavlja novi početak rada Vlade Federacije. To podrazumijeva odlazak na teren u ključne kantone kako bi se na taj način projekti Reformske agende, u narednom periodu, efikasnije ralizovali, istaknuto je ovom prilikom. Javna tribina bila je prilika da se na najbolji način približe prednosti Reformske agende, u ovom slučaju za područje Tuzlanskog kantona.

"Ako bismo govorili šta se to odnosi na Tk, onda bimo rekli isto što i za Sarajevski kanton. Znači ista poboljšanja u fisklanoj i poreznoj policiji, poboljšanja u radnom i pravnom zakonodavstvu. Sada smo jako puno o tome sa kantonom govorili o tome. Poboljšanje u poslovnom okruženju koje generiše Federacija i naravno socijalna politika kroz Zakon o PIU, kroz Zakon o registraciji socijalnih davanja. Sve se to dakle generiše sa nivoa Federacije, a jednako važi za sve kantone", istakao je  Fadil Novalić, premijer FBiH.

Uvodnu riječ na tribini, kao domaćin, dao je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla, Sabahudin Imamović. Istakao je zadovoljstvo posjetom premijera Novalića kao i pozitivnog uticaja Reformske agende na Tuzlu i Tuzlanski kanton.

"Gradskom odboru SDA je pripala privilegija da organizuje večerašnju tribinu jer je Reformska agenda jedna tema koja zaokuplja najširu javnost, naručito jer večeras imamo priliku da čujemo iz prve ruke informacije o Reformske agende od premijera Novalića, a naručito o njenom pozitivnom uticaju na razvoj tuzlanske regije", istakao je Sabahudin Imamović, predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla.

Prisutnima na tribini obratio se i premijer Tuzlanskog kantona, Bego Gutić. Istako je da su prilikom posjete federalnog premijera otvorene teme odnosa kantonalnih i federalne vlasti i da je otvoreno pitanje o Zakonu o pripadnosti javnih prihoda.

Media

RTVTK na Facebooku

RTVTK na Google Plus

350x500-1

SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

tvayin herarcakum 2                                                  

Opširnije:SEDMIČNA ŠEMA TV TK TUZLA

Pretraži po datumu

« October 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prijava

Korisnik